Βιβλίο για τη ζωή της έγραψε η Μέρκελ

Βιβλίο με τίτλο «Ελευθερία» με τη ζωή της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμμβρίου 2024

Μέρκελ

Μετά τα πολιτικά απομνημονεύματα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που προκάλεσαν σεισμό με τις αποκαλύψεις τους για την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων στην Ελλάδα, σε λίγο καιρό αναμένονται και τα απομνημονεύματα της Γερμανίδας πρώην καγκελαρίου.

Η Άγγελα Μέρκελ έγραψε τα απομνημονεύματα της, με τίτλο «Ελευθερία», τα οποία θα κυκλοφορήσουν στα τέλη Νοεμβρίου, τρία χρόνια μετά το τέλος της 16ετούς θητείας της,  ανακοίνωσε ο εκδότης της.

Πρόκειται για έναν τόμο περίπου 700 σελίδων , τον οποίο η πρώην Γερμανίδα καγκελάριος έγραψε μαζί με την επί χρόνια σύμβουλο της επί πολιτικών θεμάτων, Μπεάτε Μπάουμαν.

Η Άγγελα Μέρκελ, που ηγήθηκε της συντηρητικής Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης(CDU), ξεπέρασε μια σειρά κρίσεων κατά την διάρκεια της θητείας της, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης εισροής μεταναστών στην Ευρώπη το 2015 και της πανδημίας της Covid-19.

Στο βιβλίο – το οποίο θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο – η  Μέρκελ αναφέρει: «για μένα, ελευθερία δεν είναι να σταματάς να μαθαίνεις, να μην χρειάζεται να μείνεις ακίνητος, αλλά να μπορώ να προχωρήσω παραπέρα, ακόμη και μετά την αποχώρησή μου από την πολιτική».

 

Διαβάστε επίσης

Αγκυρα: Τα τρία «γιοκ» Μητσοτάκη και η αποτίμηση της συνάντησης με Ερντογάν

Τραγωδία στον Ταύρο: Φωτιά διαμέρισμα πολυκατοικίας, 70χρονος χωρίς τις αισθήσεις του

Οπαδική επίθεση στην Θεσσαλονίκη: Τους χτυπούσαν με μανία 13 άτομα, ενώ έκαναν τζόκινγκ

Συνελήφθη ο «Σκορπιός» ο μεγαλύτερος διακινητής μεταναστών, τι τον «πρόδωσε» 

 Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;