«Αναταράξεις» στην ισραηλινή κυβέρνηση για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Ο ηγέτης της Χαμάς πάντως καλεί σε ξεσηκωμό, για να μην ορίσει το Ισραήλ -όπως λέει – την «επόμενη μέρα» στη Γάζα.

κυβέρνηση

Ο πολιτικός και στρατιωτικός έλεγχος της Γάζας όταν τελειώσει ο πόλεμος, διχάζει την κυβέρνηση Νετανιάχου. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προτείνει μια νέα παλαιστινιακή διοίκηση που δεν θα συνδέεται με τη Χαμάς, με τον Νετανιάχου να απαντά πως «Δεν θα ανταλλάξει το Χαμαστάν με το Φατάχσταν».

Ο ηγέτης της Χαμάς πάντως καλεί σε ξεσηκωμό, για να μην ορίσει το Ισραήλ -όπως λέει – την «επόμενη μέρα» στη Γάζα.

Δεν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να αναλάβει τον πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της μεταπολεμικής Γάζας υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας της χώρας σε μια από τις σπάνιες διαφωνίες στους κόλπους του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου.

O υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, αναφέρει πως: «Το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης πρέπει να συνοδευτεί με πολιτική δράση. Η “επόμενη μέρα της Χαμάς” θα επιτευχθεί μόνο με Παλαιστινιακές οντότητες που θα πάρουν τον έλεγχο της Γάζας, και με τη συνδρομή του διεθνούς παράγοντα θα εγκαταστήσουν μια κυβέρνηση εναλλακτική της Χαμά»ς.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, δήλωσε: «Όσο η Χαμάς παραμένει ανέπαφη καμία άλλη οντότητα δεν θα παρέμβει για να ασκήσει πολιτική διαχείριση στη Γάζα, σίγουρα όχι η Παλαιστινιακή Αρχή. Δεν προτίθεμαι να αντικαταστήσω το “Χαμαστάν” με το “Φαταχστάν”».

Από τη Ντόχα του Κατάρ ο ηγέτης της Χαμάς απέρριψε κάθε μεταπολεμική διευθέτηση στη Γάζα που θα εξαιρεί την συμμετοχή της Χαμάς και κατήγγειλε το Ισραήλ ότι τορπιλίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την επίθεση στη Ράφα και την νέα εισβολή στην πόλη της Γάζας και τον καταυλισμό της Τζαμπάλιγια.

Στη διάρκεια νυχτερινής επιδρομής στην Τζαμπάλιγια ισραηλινά πυρά χτύπησαν κτίριο όπου βρίσκονταν μέλη του τάγματος αλεξιπτωτιστών σκοτώνοντας από λάθος 5 Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυματίζοντας ακόμα επτά .

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

Αφρικανική σκόνη: Ποιες περιοχές θα «κοκκινίσουν» τις επόμενες ώρες ΧΑΡΤΗΣ

Πάτρα – Κύκλωμα ναρκωτικών: Κυβερνητική παρέμβαση για την αποκάλυψη της «Π», η φωτογραφία από τις φυλακές τους «έκαψε»

Μενίδι: «Θα σε σκοτώσω» έλεγε ο 50χρονος στην πρώην σύζυγό του πριν την δολοφονήσει ΒΙΝΤΕΟ

ΗΠΑ: Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν συμφώνησαν για δυο τηλεοπτικά debate