Κρίσεις δικαστών: Έξω από τις προαγωγές η Πάτρα

Η μισή Ελλάδα δεν έχει άξιους δικαστές;

κρίσεις
Ενα απογοητευτικό συμπέρασμα για τους ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς της περιφερειακής Ελλάδας προέκυψε μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Από τους συνολικά 88 προαχθέντες, οι 72 υπηρετούν: στην Αθήνα (47), στον Πειραιά (6) και στη Θεσσαλονίκη (19)! Βρισκόμαστε, δηλαδή, μπροστά σε ένα «υδροκεφαλικό» δικαστικό σύστημα με το προνόμιο της προαγωγής να ανήκει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην Αττική και τη συμπρωτεύουσα.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα οι προαχθέντες ανέρχονται σε μόλις 16!

Ειδικότερα, από τη Δυτική Ελλάδα προήχθησαν μόνο ο εισαγγελέας Εφετών Αγρινίου Κωνσταντίνος Σοφουλάκης σε αντιεισαγγελέα του ΑΠ (είχε υπηρετήσει στην Πάτρα) και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας Αρετή Τέγου σε αντιεισαγγελέα Εφετών.

Παραμένουν εκκρεμείς 18 θέσεις, που θα καλυφθούν εντός των επόμενων μηνών και πιθανολογείται, βάσιμα, ότι θα τύχουν προαγωγής οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Πάτρας, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, και Καλαβρύτων Δημήτρης Λιανόπουλος.

Εξάλλου, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κρίσεων ήταν η «βουτιά» στην επετηρίδα των εφετών, καθώς προήχθησαν μεν στον βαθμό του προέδρου 37 ανώτεροι δικαστές, ωστόσο παραλήφθηκαν άλλοι τόσοι περίπου!

Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα ως αυστηρό κριτήριο κυριάρχησε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η εργατικότητα και η διεκπεραίωση δικογραφιών σε εύλογο χρόνο. Οσοι, δηλαδή, ήταν πρόξενοι εξόφθαλμων καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης, κόπηκαν!

Οι 88 προαχθέντες κατανέμονται ανά αξίωμα ως εξής: Αρεοπαγίτες 20, αντεισαγγελείς Αρείου Πάγου 8, πρόεδροι Εφετών 36, εισαγγελείς Εφετών 12 και αντεισαγγελείς Εφετών 12.

Με απούσα την Πάτρα, οι προαγωγές από την υπόλοιπη Ελλάδα προέρχονται από τις εξής πόλεις: Χανιά 2, Ιωάννινα 2, Λαμία 2, Λάρισα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Ναύπλιο, Λιβαδειά, Κοζάνη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Σύρο.

Διαβάστε επίσης:

 

Σαφές μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: «Απόλυτη συμμόρφωση της Β. Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος»

Κοινωνικός Τουρισμός 2024-2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις, ποια τα κριτήρια μοριοδότησης

Puff Daddy: Σκληρό βίντεο τον δείχνει να χτυπάει άσχημα την πρώην σύντροφό του σε διάδρομο ξενοδοχείου

Ξανά στις ράγες το τρενάκι του Πηλίου