Ευρωεκλογές 2024: Οι Αχαιοί ξεκίνησαν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο – Πόσοι είναι

Σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε πως θα ψηφίσουν συνολικά 3.920 πολίτες.

Ευρωεκλογές

Μετράμε αντίστροφα για τη μάχη των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου. Είναι οι πρώτες εκλογές που θα εφαρμοστεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου, που αναμένεται να ασκηθεί από 200.000 πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίωνας Ζαΐμης ανέφερε πως θα ψηφίσουν συνολικά 3.920 πολίτες. Για αυτό τον λόγο, πριν από λίγες μέρες είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Θανάση Μπαλέρμπα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι ήδη οι πρώτοι Αχαιοί έχουν ασκήσει το δικαίωμά τους και έχουν στείλει τους φακέλους με τις επιστολικές ψήφους στο υπουργείο Εσωτερικών, που είναι υπεύθυνο για τη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δάσκαλος Ηλίας Γκοτσόπουλος, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει στη διαδικασία και μιλώντας στην «Πελοπόννησο» δήλωσε: «Το μακρινό 2002, ως κάτοικοι Μονάχου, ψηφίσαμε οικογενειακώς στις γερμανικές δημοτικές εκλογές επιστολικά, από περιέργεια και μόνο! Σήμερα, 20+ χρόνια μετά, το κάνουμε κι εδώ, κινούμενοι από την ίδια περιέργεια. Καλό το βήμα, αλλά η χώρα πλέον χρειάζεται άλματα! Στις επόμενες εκλογές και ψηφιακά»!

Σημειώνεται ότι οι επιστολικές ψήφοι, για να καταμετρηθούν, πρέπει να φτάσουν στον χώρο συλλογής έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου (17.00).
Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την εκλογική διαδικασία, ενώ προχθές «κλείδωσε» και ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, τα οποία θα είναι κατά ένα λιγότερο σε σχέση με τις εκλογές του 2023, δηλαδή, 687 αντί για 686.

Ο Φωκιών Ζαΐμης, ανέφερε: «Η Περιφέρεια έχει κάνει τις απαραίτητες ετοιμασίες και είμαστε πανέτοιμοι για τη διαδικασία των εκλογών. Εχουμε συνεργαστεί στενά με το υπουργείο Εσωτερικών και είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία για οτιδήποτε χρειαστεί. Συζητήσαμε πρόσφατα και με τον Μπαλέρμπα, ρυθμίστηκαν όλα τα θέματα και η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι τη μέρα των εκλογών».