Αιγιάλεια: «Ρουκέτα» αισιοδοξίας για την ΕΒΟ Αιγίου, το «χρυσό» deal

Η αποκάλυψη του Δήμου Βερύκιου για τη «χρυσή» συμφωνία και το μέλλον της ΕΒΟ Αιγίου.

ΕΒΟ

«Φωτιά» έχει βάλει και στους εργαζόμενους των ΕΑΣ Αιγίου το δημοσίευμα του Δήμου Βερύκιου (που συνήθως έχει καλή «εσωτερική» πληροφόρηση σε τέτοια θέματα) ότι επίκειται μεγάλο ντιλ μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας για την αξιοποίηση των ΕΑΣ προς όφελος της… Ουκρανίας!

Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων των ΕΑΣ στο Αίγιο, Γιώργος Σαζακλής, δήλωσε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» άγνοια για το κατά πόσο το δημοσίευμα έχει στέρεη βάση, εν τούτοις οι πληροφορίες μας λένε πως η συγκεκριμένη φήμη «βουίζει» τον τελευταίο καιρό.

Και εάν πράγματι γίνει πράξη, αυτό θα σημαίνει ανάσταση για την πρώην ΕΒΟ Αιγίου και για τους εργαζόμενούς της!

Ο Γ. Σαζακλής, πάντως, φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας πως…«αν ήθελαν να μας κλείσουν, θα το είχαν κάνει ήδη. Για να υπάρχει αυτό το τρενάρισμα διαρκείας, σημαίνει πως μπορούμε να ελπίζουμε. Θα δούμε το επόμενο διάστημα…».

ΕΒΟ

Με βάση τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, «Τσέχοι νεογιάπηδες που ανήκουν στην Czechoslovak Group μπαινοβγαίνουν εδώ και μέρες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ρυθμίζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για την υπογραφή του σχεδίου που προβλέπει την δημιουργία κοινοπραξίας, όπως συμφώνησαν πρόσφατα οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών. Στόχος η μαζική παραγωγή πυρομαχικών για την προώθηση τους στην Ουκρανία».
Και το δημοσίευμα μπαίνει σε λεπτομέρειες: Το συγκεκριμένο deal ευλογεί και η Κομισιόν με επιδότηση ύψους 33 εκατ. ευρώ. Το μετοχολόγιο της κοινοπραξίας προβλέπεται να είναι 51% ΕΑΣ (ελληνικό Δημόσιο) και 49% ο τσεχικός όμιλος Czechoslovak Group, που εισέρχεται με 50 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στο δισεκατομμυριούχο Michal Strnad, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει περιουσία 4,3 δισ. δολάρια.

Το σχέδιο δημιουργίας της κοινοπραξίας χειρίστηκαν οι νομικοί σύμβουλοι των Τσέχων (γραφείο Φλογαΐτης – Σιούτη) και του ελληνικού Δημοσίου (γραφείο Ζέπος – Γιαννόπουλος).

Η Κομισιόν έχει ήδη εγκρίνει 33 εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτώντας δύο προτάσεις των ΕΑΣ για την κατασκευή πυρομαχικών που κατά κύριο λόγο οδηγούνται προς την Ουκρανία.

Με την προοπτική αυτή εξασφαλίζεται η επαναλειτουργία του εργοστασίου ΤΝΤ στο Λαύριο, το οποίο παραμένει ανενεργό τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια.
Σύμφωνα με το πλάνο, η κοινοπραξία ΕΑΣ – CSG θα μπορεί να έχει ετήσια έσοδα 200 εκατ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες θέσεις εργασίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο «Κωσταλέξι» με 29χρονη στην Καλαμάτα: Κλεισμένη μέσα ξύλινο κλουβί, η έκκληση της μητέρας ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός: «Ποδαρικό» με 38αρια ο Ιούνιος, πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτό είναι το θύμα του δυστυχήματος με τρακτέρ

Εσπασαν το χέρι ηλικιωμένης στο Αγρίνιο για να την κλέψουν!

Βελόπουλος στην «Π»: «Με αφήνει αδιάφορο η ταμπέλα… ακροδεξιά»

O ρέκορντμαν Πατρινός μπαρμπέρης: Κράτησε επί 67 χρόνια το ψαλίδι και το ξυράφι