Πάτρα: Το Εργατικό Κέντρο διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία

Το Σάββατο 15 Ιουνίου

Εργατικό

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει το Σάββατο 15 Ιουνίου από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ στον 1ο όροφο του κτηρίου (Κολοκοτρώνη 20), καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους της πόλης μας να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, καθώς η ανάγκη για συγκέντρωση αίματος είναι πολύ μεγάλη. Μάλιστα γίνεται όλο και μεγαλύτερη μπροστά στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα ή άλλες ασθένειες.

‘Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση: “Με αίσθημα ευθύνης θέλουμε να συμβάλλουμε από πλευράς μας στην προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη λογική της ατομικής ευθύνης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και κόντρα στο νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα, που φτάνει στο σημείο να βάλει ταρίφα σε μια σπουδαία ανιδιοτελή πράξη αλτρουισμού προς τον συνάνθρωπο, αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας, παρέχοντας το δικαίωμα σε ιδιώτες και ΜΚΟ να το διαθέτουν στην αγορά …επ’ αμοιβή ή αποζημίωση-προσφορά! Άλλωστε είναι γνωστό πως μέσα σε αυτό το σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

Εμείς όμως στεκόμαστε απέναντι και αντιπαλεύουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της διάλυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., που υλοποίησαν και υλοποιούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις. Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού. Προτάσσουμε τη συλλογική αλληλεγγύη της οργανωμένης μας πάλης για την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλούμε όλους, παλιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες σε μαζική προσέλευση ώστε να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια για να αυξηθεί η προσφορά για την τράπεζα αίματος του Ε.Κ.Π”.