Σύνοδος G7: Στο Μπρίντιζι ο Πάπας Φραγκίσκος

Κατά την παρουσία του αναμένεται να αναφερθεί στον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για στόχους που εξυπηρετούν την διάδοση των διαφόρων πολέμων.

Πάπας Φραγκίσκος

Ο Πάπας Φραγκίσκος φτάνει στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας, που γίνεται ο πρώτος Ποντίφικας που λαμβάνει μέρος στις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο αναπτυγμένων βιομηχανικών κρατών.

Ο Πάπας θα συμμετάσχει στην ενότητα των εργασιών που είναι αφιερωμένη στις προκλήσεις και στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Κατά την παρουσία του αναμένεται να αναφερθεί στον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για στόχους που εξυπηρετούν την διάδοση των διαφόρων πολέμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πριν αναχωρήσει από το Βατικανό ο Φραγκίσκος, μιλώντας σε καθολικούς ιερείς, φέρεται να είπε ότι «θέλει να ρωτήσει τους πολιτικούς σε τι κατάσταση βρίσκεται η φυσική τους νοημοσύνη».

Με πληροφορίες από το protothema, σήμερα το απόγευμα, στην Απουλία, ο ποντίφικας θα έχει δέκα διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αναμένεται, τέλος, να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

 

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου εντός Φωτήλας

Ηλεία: Απολογείται ο 37χρονος παιδοκτόνος, πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα, δρακόντεια τα μέτρα

Καιρός: Ερχεται «καυτή» εβδομάδα, η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου

Ηλεία: Την γρονθοκόπησε, την κλείδωσε και τη βίασε!

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις