Πάτρα: Αφήνουν πάγκους στις Λαϊκές αγορές, γιατί αποχωρούν πωλητές και παραγωγοί

Στις υπαίθριες αγορές της Πάτρας υπάρχει πληθώρα προϊόντων και πολύ χαμηλές τιμές

Πάτρα

Δυσμενείς είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται και για τους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών της Πάτρας, μετά την εφαρμογή της τεκμαρτής φορολόγησης και της διασύνδεσης ταμειακών μηχανών και POS.

ΠάτραΟπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Οπωτοκηπευτικών της Λαϊκής Αγοράς Πατρών, Δημήτρης Παπαδάτος, 12 πωλητές μέλη του σωματείου ήδη προχώρησαν σε διαγραφή τους, καθώς εγκατέλειψαν τον πάγκο γιατί με την τεκμαρτή φορολόγησή τους δεν βλέπουν πλέον δυνατότητες εισοδηματικής επιβίωσης. «Οι περισσότεροι γίνονται οδηγοί σε μεταφορικές εταιρείες» είπε ο κ. Παπαδάτος και συμπλήρωσε με παράπονο: «Κι εγώ αν είχα επαγγελματικό δίπλωμα θα είχα εξαφανιστεί γιατί δεν βγαίνει πλέον ούτε για να ζήσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάτο, στις λαϊκές αγορές της Πάτρας υπάρχει πληθώρα προϊόντων και πολύ χαμηλές τιμές, ασύγκριτα χαμηλότερες από τα σούπερ μάρκετ, αλλά, η κίνηση λόγω καλοκαιριού μειώνεται και όταν ο κόσμος ακούει και για καύσωνα, τότε δεν βγαίνει καθόλου από το σπίτι του, όπως συμβαίνει αυτές τις ημέρες.

«Ξεκινάμε το πρωί με 1 ευρώ στις ντομάτες, στις πιπεριές, στα κολοκυθάκια και στις μελιτζάνες και όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι κατεβάζουμε πιο κάτω τις τιμές, αλλά δυστυχώς κίνηση δεν έχουμε» είπε ο κ. Παπαδάτος.
Επιπλέον, οι έμποροι και παραγωγοί έχουν και τη νέα συνθήκη των POS και των ταμειακών μηχανών, με όποια προβλήματα συνδεσιμότητας ανακύπτουν.

Ιδια εικόνα μετέφερε στην «Π» και ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Αλέκος Θανόπουλος. «Μετά τιςΠάτρα εκλογές η αγορά έχει κάλμα σε κίνηση και σε τζίρο, παρά τις μειωμένες τιμές και την πληθώρα προϊόντων» είπε. Πάντα το καλοκαίρι υπάρχει μείωση της κίνησης, καθώς αρκετοί καταναλωτές μετακινούνται προς τις εξοχικές κατοικίες τους και προμηθεύονται από άλλα σημεία πώλησης.

Και από τον κλάδο των παραγωγών παρατηρείται αποχώρηση επαγγελματιών, είπε ο κ. Θανόπουλος. «Μειωμένος τζίρος, αυξημένα έξοδα, τεκμαρτή φορολόγηση και περίπλοκες φορολογικές διαδικασίες με φόρμες και πλατφόρμες, δυσκολεύουν την ζωή των απλών παραγωγών της υπαίθρου που είχαν την λαϊκή αγορά ως μια εναλλακτική λύση εισοδήματος και πλέον αποχωρούν» τόνισε ο κ. Θανόπουλος.