Τήνος: Αυτές είναι οι κορυφαίες περιοχές για διαμονή ΦΩΤΟ

Η Τήνος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε τύπο ταξιδιώτη με πολλές επιλογές διαμονής ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό του.

Τήνος

Ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων είναι η Τήνος. Συνδυάζει ένα πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν με εκπληκτική φυσική ομορφιά. Η Παναγία της Τήνου, ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά προσκυνήματα και είναι από τους βασικούς λόγους της φήμη της.

Ωστόσο, η Τήνος προσελκύει και άλλου είδους τουρίστες που έρχονται για να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και τις παραλίες του νησιού. Οι παραλίες του νησιού είναι υπέροχες και για κάθε γούστο, από οργανωμένες αμμώδεις μέχρι ερημικές, όπως ο Πάνορμος και η Κολυμπήθρα, καθώς και η Παχιά Άμμος και ο Άγιος Πέτρος.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν την Τήνο ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους λόγω των πολυάριθμων εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι. Μάλιστα, έχει πολλές επιλογές για νυχτερινή ζωή. Σε αρκετές περιοχές του νησιού υπάρχουν μπαρ και κλαμπ όπου μπορείτε διασκεδάσετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Τήνος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για κάθε τύπο ταξιδιώτη με πολλές επιλογές διαμονής ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό του. Ακολουθούν μερικές περιοχές και προτάσεις για διαμονή:

Τήνος - χώρα

Τήνος – χώρα

Χώρα, πρωτεύουσα της Τήνου

Προσφέρει εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα όλων των ειδών, εστιατόρια και καφέ. Η Χώρα δεν είναι μια παραδοσιακή γραφική τοποθεσία, επειδή η αρχική αρχιτεκτονική του νησιού έχει μεταμορφωθεί από νέες κατασκευές από τη δεκαετία του 1960. Ωστόσο, η Χώρα είναι γεμάτη με πολυάριθμες υπέροχες τοποθεσίες.

Είναι ιδανική τοποθεσία για διαμονή αν θέλεις να είστε κοντά στο λιμάνι και στην Παναγία της Τήνου.
Η πιο κοντινή παραλία είναι ο Άγιος Φωκάς. Πρόκειται για μια αμμώδης παραλία με διάσπαρτα βότσαλα και ρηχά νερά. Σε μερικά σημεία η παραλία είναι οργανωμένη και σε κάποια θα πρέπει να αρκεστείτε στη φυσική σκιά από τα αλμυρίκια.

Άγιος Ιωάννης Πόρτο - Τήνος

Άγιος Ιωάννης Πόρτο – Τήνος

Άγιος Ιωάννης Πόρτο

Είναι μια παραθαλάσσια περιοχή που απέχει 6 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Τήνου. Είναι δημοφιλής για της παραλίες της και τη χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Τα νερά είναι ρηχά και η ακτή αμμώδης, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Η περιοχή εκτός από beach bar προσφέρει μια καλή επιλογή από ταβέρνες και καταστήματα. Με λίγα λόγια είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες και ζευγάρια.

Άγιος Σώστης - Τήνος

Άγιος Σώστης, πηγή: 1001beach

Άγιος Σώστης

Πρόκειται για ένα τουριστικό θέρετρο 5 χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας της Τήνου. Είναι η κατάλληλη περιοχή για διαμονή σε περίπτωση που ταξιδεύετε με παιδιά.

Η παραλία είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά, ενώ ο βυθός έχει μικρή κλίση και είναι ασφαλής για μικρά παιδιά.

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα μέρος που θα σας χαρίσει χαλαρωτικές και ασφαλείς διακοπές, με όλες τις ανέσεις.

Άγιος Ρωμανός - Τήνος

Άγιος Ρωμανός, πηγή: allovergreece

Άγιος Ρωμανός

Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χώρας της Τήνου και είναι ένας από τους αγαπημένος προορισμός των ντόπιων και των επισκεπτών.

Μπορείτε να βρείτε πλήθος καταλυμάτων, καθώς η περιοχή σφύζει από ζωή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φιλοξενεί μεγάλο αριθμό τουριστών.

Η παραλία είναι αμμώδης με διάσπαρτα βότσαλα και οργανωμένη σε πολλά σημεία της. Αν θέλετε κάτι πιο χαλαρωτικό μπορείτε να πάτε για κολύμπι στη διπλανή ερημική παραλία Απηγανιά, που είναι αμμώδης και με ρηχά νερά.

Κιόνια - Τήνος

Κιόνια, πηγή: feelgreece

Κιόνια

Είναι ένα παραθαλάσσιο θέρετρο μόλις 3 χιλιόμετρα δυτικά της Χώρας της Τήνου.

Εκεί βρίσκεται ο Ναός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, που χρονολογείται από τον 4ο αι. π.Χ. και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η παραλία είναι αμμώδης σε μεγαλύτερο τμήμα της ενώ σε κάποια σημεία θα βρείτε ψιλό βότσαλο.

Στην περιοχή θα βρείτε να κάνετε διάφορες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, κατάδυση, σέρφινγκ κ.α.

Η περιοχή είναι σχετικά ήσυχη. Αν σας ενδιαφέρει η νυχτερινή θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τη πόλη.

Πάνορμος - Τήνος

Πάνορμος – Τήνος

Πάνορμος

Η περιοχή βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Τήνου, 27 χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα. Είναι το μοναδικό φυσικό λιμάνι του νησιού, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εμπορικές δραστηριότητες μέχρι τη δεκαετία του ’60.

Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με γραφική ομορφιά και καλές ταβέρνες. Ιδανικό για όσους αναζητούν ησυχία και μια κυκλαδίτικη εμπειρία.

Ιδανικές παραλίες είναι: Σταφίδα, Αγία Θάλασσα και Καβάλουρκο. Οι παραλίες έχουν υπέροχα νερά και άγρια ομορφιά. Μάλιστα η παραλία Ρόχαρη διαθέτει beach bar για μεγαλύτερες ανέσεις.

Απέναντι από τον Πάνορμο υπάρχει η βραχονησίδα Πλανήτης με έναν ερειπωμένο φάρο, στην οποία μπορείτε να φτάσετε με ιδιωτικό σκάφος.

Πώς θα πάω στην Τήνο;

Για να φτάσετε στην Τήνο μπορείτε να ταξιδέψετε από το λιμάνι της Ραφήνας και το λιμάνι του Πειραιά. Οι περισσότεροι επιλέγουν το λιμάνι της Ραφήνας αφού υπάρχουν αρκετά δρομολόγια καθημερινά.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την Ραφήνα, το ταξίδι διαρκεί 2-4 ώρες, ανάλογα το πλοίο. Το Πειραιάς-Τήνος διαρκεί περίπου 4,5 ώρες και θα βρείτε 1-2 δρομολόγια την μέρα.

 

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Μαστραντώνη του Δήμου Ερυμάνθου, ήχησε το 112 για εκκένωση

Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Κεφαλονιά, νέο μέτωπο στο Μαύρο Λιθάρι, κλειστή η Αθηνών,Σουνίου

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες – «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

Πολυτέλεια ο καφές στο τραπεζάκι – Βολές από Πάτρα σε Κυβέρνηση και Μητσοτάκη

 

Πηγή: geografikoi, star.gr, travel.gr