Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων, μεγάλες ουρές μετά από 2ωρη διακοπή ρεύματος

Δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ καθυστερούν ή ακυρώνονται, μετά από μεγάλη διακοπή ρεύματος που προκάλεσε χάος.

Δεκάδες

Δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ καθυστερούν ή ακυρώνονται, μετά από μεγάλη διακοπή ρεύματος που προκάλεσε χάος.

 

Οι επιβάτες είναι εξοργισμένοι μετά τη μεγάλη διακοπή ρεύματος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ σήμερα, που τους εγκλώβισε σε τεράστιες ουρές για ώρες, μόνο και μόνο για να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από τους δύο κύριους τερματικούς σταθμούς.

 

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

Όλες οι πτήσεις από τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 ακυρώθηκαν «μέχρι νεωτέρας» και οι επιβάτες ενημερώθηκαν να μην βρεθούν στο αεροδρόμιο.

 

Παράλληλα, ορισμένοι επιβάτες που κατάφεραν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα αντιμετωπίζουν μεγάλη αναμονή για να πάρουν τα πράγματά τους, καθώς το αεροδρόμιο προειδοποίησε ότι οι αποσκευές που είναι στοιβαγμένες στους τερματικούς σταθμούς μπορεί να μην έχουν «πετάξει» καν με το ίδιο αεροπλάνο με τους ιδιοκτήτες τους.

 

Έχασαν συναυλία της ποπ σταρ Ολίβια Ροντρίγκο εξαιτίας των καθυστερήσεων

Τρεις θαυμαστές της Ολίβια Ροντρίγκο είναι συντετριμμένοι καθώς το χάος διέλυσε τα σχέδιά τους να δουν την Αμερικανίδα ποπ σταρ απόψε στη Λισαβόνα, όπου θα έδινε το τελευταίο της σόου στο ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της.

 

Το αεροπλάνο μιας οικογένειας εκτράπηκε την τελευταία στιγμή προς το Χίθροου, καθώς άρχισε να κατεβαίνει έτοιμο για προσγείωση προς το τέλος μιας πτήσης 13 ωρών και 45 λεπτών από τη Σιγκαπούρη.

 

Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τον Αεροσταθμό 3 έχουν προειδοποιηθεί ότι θα μπορούσαν επίσης να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις, αλλά έχουν ενημερωθεί να προσέλθουν στο αεροδρόμιο κανονικά, εκτός εάν η αεροπορική εταιρεία τους ειδοποιήσει να μην πάνε.

 

Οργισμένοι οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, φωνάζουν για «έλλειψη ανακοινώσεων»

Οι επιβάτες φώναζαν για την «παντελή έλλειψη ανακοινώσεων» σχετικά με τις πτήσεις τους.

 

Οι άνθρωποι που περίμεναν να πετάξουν στο Μάντσεστερ ανακάλυψαν στον αέρα ότι θα προσγειωθούν αλλού, καθώς πολλές πτήσεις εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια.

 

Μια μητέρα, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στη MailOnline ότι έχει κολλήσει στον διάδρομο προσγείωσης στο Χίθροου για τουλάχιστον μία ώρα αφού η πτήση ανταπόκρισής της από τη Σιγκαπούρη εκτράπηκε την τελευταία στιγμή.

 

Διορθώθηκε η βλάβη, αλλά το χάος παρέμεινε

Αρκετές σύντομες διακοπές ρεύματος συνέβησαν γύρω στη 1.30 π.μ. και, παρόλο που οι εφεδρικές γεννήτριες του αεροδρομίου λειτούργησαν, η διακοπή έθεσε εκτός λειτουργίας τους υπολογιστές που λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας του χώρου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στον έλεγχο διαβατηρίων και την επεξεργασία των αποσκευών, οι οποίοι χρειάζονται χρόνο για να επανεκκινήσουν.

 

Αυτό σήμαινε ότι το προσωπικό δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστεί τους επιβάτες που έφταναν για τις πρωινές πτήσεις προκαλώντας «τεράστια συμφόρηση», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Οι μηχανικοί έχουν έκτοτε επιδιορθώσει τη βλάβη, αλλά μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί περισσότερες από 40 πτήσεις και η ακριβής αιτία είναι άγνωστη.

 

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά στις Κοκκινάδες Αργολίδας

SOS για το νερό: Με το ζόρι επαρκεί μέχρι τον Αύγουστο για άρδευση, ξεκινούν έλεγχοι

Φωτιά στην Υδρα: Στον εισαγγελέα σήμερα τα 13 άτομα από τη θαλαμηγό, ποιες ποινές προβλέπονται

Αχαΐα: Συνελήφθησαν οι δράστες που λήστεψαν ζευγάρι και βίασαν τη γυναίκα στο Λάππα

Απίθανη Νόρα Δράκου, ασήμι, ρεκόρ και Ολυμπιακούς!

Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πότε θα πάρουν τα voucher οι δικαιούχοι, πότε θα ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Κερδισμένο το Ιόνιο, οι δημοφιλείς περιοχές