Ανδρέας Παπανδρέου: 28 χρόνια από τον θάνατό του

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι πρ. πρωθυπουργός – βουλευτής Αχαΐας ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας, υπηρέτησε τους Ελληνες και την πατρίδα, απελευθερώνοντας τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που η συντήρηση και η Δεξιά κρατούσαν σε ομηρεία επί δεκαετίες.

Ο Ανδρέας συγκρούστηκε με δυνάμεις του ιδιότυπου πελατειακού καπιταλισμού, που και σήμερα επιχειρούν με κάθε τρόπο να επιβάλουν τις δικές τους επιδιώξεις, ξένες προς τα συμφέροντα των Ελλήνων και της χώρας.

Ο Ανδρέας, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έδειξε τον δρόμο, που πρέπει να πορευόμαστε σε κάθε εποχή. Πολύ περισσότερο, σε καιρούς, που η συντήρηση, είτε ως Δεξιά, είτε ως Ακροδεξιά, είτε με Νεοφασιστικό πρόσωπο, καταπατά δικαιώματα και ελευθερίες, συγκεντρώνοντα πλούτο και εξουσία.

Ο Ανδρέας είναι πάντα επίκαιρος, γιατί υπηρέτησε αξίες και ιδανικά, που χαρακτηρίζουν ιστορικά την πρόοδο και υπηρετούν τα συμφέροντα των μη προνομιούχων.

Σήμερα, που οι κοινωνίες απειλούνται από ανισότητες και αυταρχισμό, ο Ανδρέας είναι συνοδοιπόρος κάθε προοδευτικού πολίτη στους αγώνες για μια άλλη, προοδευτική πορεία, για ένα μέλλον αξιοπρέπειας, ελπίδας και προοπτικής.

Σήμερα, ο Ανδρέας είναι παρών, με τις τολμηρές και ανατρεπτικές πολιτικές του, με τις ριζοσπαστικές του επιλογές.
Ολοι εμείς, θα συμπορευτούμε μαζί του;