Σεμινάρια εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Περιφέρειας στην Αχαΐα σε θέματα πρώτων βοηθειών

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Άννας Μαστοράκου

Περιφέρεια

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Άννα Μαστοράκου, παρευρέθηκε στα σεμινάρια εκπαίδευσης των υπαλλήλων της Π.Ε. Αχαΐας σε θέματα πρώτων βοηθειών, με χρήση απινιδωτή, που διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γεώργιου Τελώνη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε τεχνικές και να αποκτήσουν γνώσεις στις βασικές αρχές των πρώτων βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τραυματισμών και αιμορραγίας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών.

Σκοπός των ανωτέρω σεμιναρίων είναι οι υπάλληλοι της Περιφέρειας, να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί ,μέχρι να αναλάβει δράση εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα πρώτων βοηθειών, επισημαίνοντας πως η γνώση και η ικανότητα άμεσης αντίδρασης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να σώσει ζωές. Υπογράμμισε, επίσης, τη δέσμευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να επενδύει συνεχώς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση του προσωπικού της, ώστε να είναι πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Διαβάστε επίσης:

Γίνεται πάλι στρατιωτικό το 409 Νοσοκομείο! Τι σκέφτεται για την επόμενη μέρα ο Νίκος Δένδιας

Εμανουέλ Μακρόν: Δεν δέχτηκε την παραίτηση του Γκαμπριέλ Ατάλ

Aνησυχία για τις αντικειμενικές: Κίνδυνος να εκτοξευθεί ο ΕΝΦΙΑ

Ηλεία: Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στο Κάτω Σαμικό, τι εξετάζει η αστυνομία

Σοκ στην Πάτρα: Απαγχονισμένος άνδρας στην πλατεία Παντοκράτορος