Επέστρεψαν από την Δομή Αστέγων του Δήμου στο Κωνσταντοπούλειο οι 30 ηλικιωμένοι τρόφιμοι

Θυμίζουμε ότι το ευγηρείο εκκενώθηκε, όπως και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, όταν την Τρίτη το μεσημέρι ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΟΜΗ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στην Δομή Αστέγων του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), φιλοξενήθηκαν 30 τρόφιμοι του «Κωνσταντοπούλειου» Ευγηρείου και παρέμειναν εκεί, μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και αναχώρησαν, για να επιστρέψουν στο «Κωνσταντοπούλειο».

Θυμίζουμε ότι το ευγηρείο εκκενώθηκε, όπως και το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων, όταν την Τρίτη το μεσημέρι ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού.

Τους ηλικιωμένους αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, ο οποίος και δήλωσε: «Αυτές τις μέρες, μετά την μεγάλη φωτιά που έπληξε την περιοχή του Γηροκομειού, φιλοξενήσαμε 30 ηλικιωμένους από το «Κωνσταντοπούλειο», που εκκενώθηκε άμεσα χωρίς να κινδυνέψει κανένας. Με βάση τις δεδομένες συνθήκες, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, με τους εργαζόμενους μας, για να περάσουν αυτές τις μέρες όσο καλύτερα γίνεται.

Είμαστε εδώ, ως Δήμος, ως Κοινωνικός Οργανισμός, για κάθε αδύναμο που θέλει την βοήθειά μας.
Συνεχίζουμε όμως να ζητάμε από την πολιτεία, να κάνει αυτό που επιβάλλεται και είναι υποχρεωμένη να κάνει. Να σταθεί στο ύψος της να αποζημιώσει όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών, και να αποκαταστήσει τις ζημιές που σημειώθηκαν στα ιδρύματα από την πυρκαγιά.

Εμείς από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και βέβαια είμαστε στο πλευρό των πυροσβεστών και γενικά όλων όσων εμπλέκονται στην πυροπροστασία, που ζητούν την ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον εθελοντισμό και στην λεγόμενη «ατομική ευθύνη». Να αναλάβει και το κράτος επιτέλους τις ευθύνες του».