ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα επανεκκίνησης από τον Κασσελάκη – Όλα ανοιχτά για το όνομα του κόμματος

Επιπλέον, ο Κασσελάκης άφησε αιχμές προς την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος για το οικονομικό άνοιγμα που έγινε στις εθνικές εκλογές του 2023, αναφέροντας ό,τι δημιούργησε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση για το κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την πρόθεση του κόμματος να πραγματοποιήσει συνέδριο επανίδρυσης τον Οκτώβριο, αφήνοντας ανοικτό το θέμα της αλλαγής του ονόματος του κόμματος. Ο Κασσελάκης τόνισε ότι η απόφαση για το όνομα θα ληφθεί από τα μέλη του κόμματος που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

Επιπλέον, ο Κασσελάκης άφησε αιχμές προς την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος για το οικονομικό άνοιγμα που έγινε στις εθνικές εκλογές του 2023, αναφέροντας ό,τι δημιούργησε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση για το κόμμα.

Σε ερώτηση για την επιστολή 70 μελών που ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη για αντικομματική συμπεριφορά, ο Κασσελάκης δήλωσε ό,τι θα σεβαστεί την απόφαση της Επιτροπής αλλά παρότρυνε τον Σπίρτζη να ασκήσει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ίδια θέρμη.

Ο Κασσελάκης επέκρινε επίσης τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τις αποφάσεις του σχετικά με τις εκποιήσεις συμμετοχών του δημοσίου, αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο αυτές οι αποφάσεις εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον ή ιδιώτες.

Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, υποστήριξε τη δημιουργία ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα και τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του δημοσίου.

Ο Κασσελάκης επίσης δήλωσε ό,τι σκοπεύει να καθιερώσει τακτικές συναντήσεις με πολίτες σε διάφορες πόλεις, ξεκινώντας από την Κουμουνδούρου.

Τέλος, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα οικονομικά ζητήματα των media του κόμματος, με 8 μέλη της Π.Γ. να ζητούν την καταδίκη των υπαινιγμών για την εντιμότητα του κόμματος. Η επόμενη συνεδρίαση της Π.Γ. έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης του 2024

Ακτές της Αχαΐας: Πρόστιμα για κατάληψη αιγιαλού και παραλία με… ρεζερβέ

Τιμολόγια ρεύματος: Πού οφείλεται η νέα θερινή έκρηξη τιμών

Μπάλος: Απίστευτες καταστάσεις στην παραλία, οι τουρίστες αποβιβάζονται από σκάφη με το νερό μέχρι.. το λαιμό

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, τι θερμοκρασίες θα έχουμε τις επόμενες μέρες, η ΕΜΥ προειδοποιεί