«Πάρε το Καρναβάλι στα χέρια σου!»: Συνάντηση και αιτήσεις συμμετοχής σε θεματικές ομάδες του Πατρινού Καρναβαλιού 2025

Δείτε τις 10 ομάδες που θα δημιουργηθούν – Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος.

Καρναβάλι

«Πάρε το Καρναβάλι στα χέρια σου! Το Καρναβάλι μας, η μεγαλύτερη γιορτή της χώρας, ήταν πάντα υπόθεση των πολλών! Ο Δήμος Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ έχουν την ευθύνη συντονισμού και διοργάνωσης, αλλά η δύναμη, η έμπνευση και η φαντασία πηγάζει από όλους τους Πατρινούς, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις!

Για το σκοπό αυτό δημιουργούμε δέκα (10) θεματικές ομάδες δουλειάς και καλούμε κάθε ανήσυχο καρναβαλικό πνεύμα να συμμετέχει σ’ αυτές.

Ακούμε, προτείνουμε, δημιουργούμε το Καρναβάλι».

Με αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Παύλος Σκούρας καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στις ομάδες σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:00 στα Παλαιά Σφαγεία. Σκοπός της συνάντησης με εισηγητή τον Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ είναι η κατανόηση του περιεχομένου εργασιών και του τρόπου λειτουργίας των θεματικών ομάδων, που έχουν σχεδιαστεί από το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ και στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση κάθε δράσης. Θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Ενημερώνουμε ότι ήδη από σήμερα (Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024) έχει αναρτηθεί ηλεκτρονική φόρμα δηλώσεων συμμετοχής στην επίσημη σελίδα της ΚΕΔΗΠ (carnivalpatras.gr) έως και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024. Όσοι δεν καταφέρουν να εγγραφούν ηλεκτρονικά, θα τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν την ημέρα της συνάντησης (24.7.2024) στη γραμματεία που θα βρίσκεται στην αίθουσα Κ6 Καρναβαλιού, στα Παλαιά Σφαγεία. Ο μέγιστος αριθμός των Καρναβαλικών ομάδων που μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δηλώσει συμμετοχή είναι 5 και θα δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας.

Εδώ ο σύνδεσμος για τις αιτήσεις στις Θεματικές Ομάδες του Π.Κ. 2025:
https://www.carnivalpatras.gr/online-aitiseis/volunteer-form/

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Π.Κ. 2025 ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ :
(συνοδεύονται από ενδεικτική περιγραφή των εργασιών τους )

1.ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΟΛΗΣ

Συνεργασία με αρχιτέκτονες, Καλλιτέχνες του Καρναβαλικού εργαστηρίου, ηλεκτρολόγους του Δήμου Πατρέων, τον ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ. και την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ για σχεδιασμό –συντονισμό υλοποίηση ενδεικτικά των παρακάτω:
-Τοποθέτηση πάσης φύσεως αντικειμένων αστικού διακόσμου Καρναβαλικής τεχνοτροπίας στα εμβληματικά κτήρια ή σημεία του Δήμου Πατρέων όπως : α) Αρσάκειο – Νέο Δημαρχείο, β) Κτήριο Παλαιού Δημαρχείου-Μαιζώνος , γ) Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» , δ) Σκάλες Αγίου Νικολάου, ε) Σκάλες Πλατείας Τριών Ναυάρχων, στ) Προβλήτα Παλαιού Λιμένα ε) Παλαιά Σφαγεία

-Τοποθέτηση πάσης φύσεως αντικειμένων αστικού διακόσμου Καρναβαλικής τεχνοτροπίας στις κάτωθι πλατείες του Δήμου Πατρέων όπως : α) Γεωργίου Α, β) Υψηλών Αλωνίων, γ) Όλγας, δ) Τριών Συμμάχων, ε) Ομονοίας, στ) Αγίας Σοφίας

-Παροχή συμβουλευτικών προτάσεων στις σχεδιαστικές προτάσεις για νέους καρναβαλικούς μπάστακες που θα κατατεθούν στην ΚΕΔΗΠ

-Παροχή συμβουλευτικών προτάσεων στον Καρναβαλικό ηλεκτροφωτιστικό διάκοσμο τη πόλης

-Στήσιμο Εκθέσεων (Στολών στην Αγορά Αργύρη , νέες εκθέσεις στα Παλαιά Σφαγεία ή σε άλλους Δημοτικούς χώρους )

-Στήσιμο μεγάλων τελετών (έναρξης –λήξης –τσικνοπέμπτης )

2.ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ (ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ)

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, με ομάδες του Π.Κ.2025 (π.χ Καρναβαλικής εικόνας, συντονισμού εθελοντών) και εμπλεκόμενους φορείς για τον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αφορούν στις μεγάλες τελετές και για την παρακολούθηση των παράλληλων εκδηλώσεων της πόλης όλη την Καρναβαλική περίοδο.

3.ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ και Καρναβαλικές ομάδες Π.Κ.2025 (π.χ. εικόνας πόλης, συντονισμού εθελοντών ) για τον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης (μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα κ.α) αλλά και των εκδηλώσεων παραδοσιακού «χρώματος» που αρμόζουν στην Άνω Πόλη. Η κατεύθυνση στο σχεδιασμό θα είναι η διασφάλιση ενιαίας εικόνας της γιορτής στη Πόλη από το πρωί έως το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.

4.ΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ(ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΠΟΔΑΡΑΤΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ, ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ )

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, Καρναβαλικές ομάδες Π.Κ.2025 (π.χ. εικόνας πόλης, συντονισμού εθελοντών ) και εμπλεκόμενους φορείς της πόλης για τον σχεδιασμό, συντονισμό και υλοποίηση των μεγάλων παρελάσεων.

Θα ασχοληθούν κυρίως με την κατάρτιση σχεδίου δράσης για τις δύο μεγάλες παρελάσεις που θα περιλαμβάνει ενδεικτικά : επικοινωνία με εκπροσώπους πληρωμάτων για την ροή της παρέλασης, επικοινωνία με τους οδηγούς των αρμάτων, την ασφάλεια των συμμετεχόντων σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της πόλης , την ορθή τοποθέτηση των πληρωμάτων στις πύλες κ.α )

5.ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, την ομάδα Εθελοντών που θα συσταθεί για το Π.Κ.2025 και εμπλεκόμενους φορείς της πόλης για τον συντονισμό των εθελοντών σε όλες τις δράσεις του Π.Κ..\

6.ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΙΠΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, άλλες Καρναβαλικές ομάδες του Π.Κ.2025 για τον σχεδιασμό, διαχείριση και συντονισμό νέων, διαφορετικών, καινοτόμων, εναλλακτικών δράσεων ή προερχόμενες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που δημιουργούν κατά την καρναβαλική περίοδο στη πόλη μας.

7.ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, άλλες Καρναβαλικές ομάδες του Π.Κ.2025 για τον σχεδιασμό, διαχείριση, συντονισμό δράσεων διαφόρων συλλογικών φορέων της πόλης με σκοπό την ανάδειξη και ομαλή ένταξή τους στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΠ στο πλαίσιο της αναβάθμισης της παραγόμενου Καρναβαλικού Καλλιτεχνικού θεάματος.

8.ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, άλλες Καρναβαλικές ομάδες του Π.Κ.2025 για τον σχεδιασμό, διαχείριση, συντονισμό δράσεων του Καρναβαλιού των Μικρών. Σκοπός είναι η ποιοτική αναβάθμιση της εικόνας του Καρναβαλιού των Μικρών, η απόκτηση Καρναβαλικής παιδείας και τέλος να ενισχυθεί η συμμετοχή των παιδιών της πόλης και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις. Μερικές προτάσεις για την επίτευξη των προαναφερόμενων είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ο νέος σχεδιασμός των Καρναβαλουπόλεων, η προσθήκη νέων δράσεων στο πρόγραμμα του Π.Κ. 2025 όπως : Διοργάνωση τοπικού Φεστιβάλ Παιδικού Καρναβαλικού τραγουδιού και Παραμυθιού.

9.ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, άλλες Καρναβαλικές ομάδες του Π.Κ.2025 και τον διοργανωτή του Παιχνιδιού του Κ.Θ. 2025 για την διαχείριση και συντονισμό δράσεων του Παιχνιδιού του Κ.Θ.

10.ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΟΎ ΤΟΥ Κ.Θ.

Συνεργασία με ορισμένο εκπρόσωπο του Δ.Σ., την Διεύθυνση της ΚΕΔΗΠ, άλλες Καρναβαλικές ομάδες του Π.Κ.2025 για τον σχεδιασμό, διαχείριση και συντονισμό της τελετής Βράβευσης των Πληρωμάτων Παρέλασης και Κ.Θ.