Σπουδαίος αγώνας σκοποβολής στην Πάτρα

Η Πάτρα είναι πανέτοιμη για να διοργανώσει το Κύπελλο Ελλάδας στην σκοποβολή με συμμετοχές από την Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα.

Πάτρα Η Πάτρα θα φιλοξενήσει έναν σπουδαίο αγώνα σκοποβολής

Είστε έτοιμοι για μια μεγάλη διοργάνωση σκοποβολής στην Πάτρα; Ο λόγος για τον πρωταθληματικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας. Βλέπετε, η Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας ανέθεσε τη διοργάνωση στον Σκοπευτικό Αθλητικό Σύλλογο Πατρών, με τους ανθρώπους του να βρίσκονται ήδη σε γενική κινητοποίηση.
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν ομάδες από γ΄ γεωγραφική ζώνη της Ομοσπονδίας, δηλαδή σύλλογοι από την Κεντρική και τη Νότια Ελλάδα και μάλιστα μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι συμμετοχές είχαν φτάσει τις 50, από τα μέρη μας, τη Θήβα, την Καλαμάτα, τα Ιόνια νησιά κι άλλες περιοχές. Το ερώτημα που γεννάται, βέβαια, είναι το αν η Πάτρα μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή στο υψηλό επίπεδο της Κορίνθου, η οποία είναι πολύ ανεβασμένη στη σκοποβολή. Πέρσι, μάλιστα, διοργάνωσε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (με 1.800 συμμετοχές!), ενώ του χρόνου θα διοργανώσει και Παγκόσμιο, καθώς διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις που… ντρέπεσαι να γυρίσεις στην Πάτρα!
Οι άνθρωποι του Σκοπευτικού Αθλητικού Συλλόγου Πατρών κάνουν, πάντως, πολύ καλή δουλειά, αριθμώντας περίπου 100 μέλη. Οπως περιέγραψε στην «Π» το μέλος του ΣΑΣΠ Ανδρέας Καποτάς: «Η βάση μας είναι η Αρόη. Εχουμε και σταθερό στόχο, αυτό δηλαδή που κάνει η Αννα Κορακάκη και πήλινο στόχο, με τα δισκάκια που πετάγονται και τα χτυπούν οι καραμπίνες. Παράλληλα, διαθέτουμε και τμήματα για παιδιά, με αεροβόλο, πιστόλι και τουφέκι». Ο ΣΑΣΠ έχει στις τάξει του έναν πρωταθλητή Ενόπλων Δυνάμεων (Γιώργος Αλεβιζόπουλος), επίσημα προπονήτρια (Βασιλική Νικολακόπουλου) και κριτές, σκοπευτές και εκπαιδευτές. Επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ Δημήτρης Νικολακόπουλος.