Πάτρα: Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στην Καλλιθέα αλλά «μη σπαταλάτε το νερό»

Ποτίσματα και πλυσίματα αύξησαν τις ανάγκες και χρειάστηκαν αλλαγές στο δίκτυο

Πάτρα

Για ορισμένες περιοχές της Πάτρας το καλοκαίρι, δυστυχώς, σημαίνει και προβλήματα υδροδότησης. Μία ακόμα χρονιά, τέτοια προβλήματα παρουσιάστηκαν σε ορεινές περιοχές της Πάτρας όπως η Καλλιθέα, η Θέα και το Παυλόκαστρο, όπου στην πρώτη περίπτωση ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Μπακαλάρος παρακαλεί τους συμπολίτες του να μην καταναλώνουν άσκοπα το νερό και στις άλλες δύο πολίτης καταγγέλλει πως το νερό έχει χρώμα και μυρίζει άσχημα.

Συγκεκριμένα, η αγωνιώδης παράκληση του κ. Μπακαλάρου αναφέρει:

«Παρακαλώ πολύ περιορίστε την κατανάλωση νερού της υδρευσής μας στην κοινότητα μας διότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Η στάθμη των δεξαμενών είναι σε χαμηλά επίπεδα. Περιορίστε πλυσίματα αυτοκινήτων, αυλών, πότισμα κωνοφόρων δέντρων, περιβολιών, αμπελιών και αλλού».
Οπως εξηγεί ο πρόεδρος, έχει παρατηρηθεί ότι γίνεται μεγάλη κατανάλωση και αδικαιολόγητη χρήση σε πολλές περιπτώσεις. Προειδοποιεί δε, ότι αν συνεχιστούν τα προβλήματα, η ΔΕΥΑΠ θα προχωρήσει σε εναλλακτικές λύσεις όπως διακοπή νερού μέσα στην ημέρα για κάποιες ώρες, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλες περιοχές.

«Υπάρχει θέμα γενικά στην ύδρευση του Δήμου λόγω κλιματικής αλλαγής και πρέπει να το κατανοήσουμε και να βοηθήσουμε όλοι» τονίζει ο κ. Μπακαλάρος.

Παράλληλα, στην «Π» έφτασαν αναφορές για προβλήματα στην υδροδότηση της Θέας και του Παυλοκάστρου, όπου τις προηγούμενες ημέρες το νερό δε φαινόταν κατάλληλο επειδή είχε «σκούρο χρώμα, είναι γλυφό και μυρίζει άσχημα». Η ΔΕΥΑΠ χθες εκτέλεσε εργασίες στην περιοχή.

Η «Π» ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Διονύση Κλάδη, ο οποίος ήταν ενήμερος για το θέμα της Καλλιθέας και διαβεβαίωσε ότι από το Σάββατο έγιναν παρεμβάσεις ρύθμισης. «Πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα δημιουργήθηκε σε μία γειτονιά, αλλά έσπευσε συνεργείο μας και πλέον έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε όλοι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλόγιστη σπατάλη του νερού. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες είναι μεγάλες» τόνισε ο κ. Κλάδης.

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή ,επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολίτες είδαν τον εκτελεστή στην οροφή και καλούσαν αστυνομικούς ΒΙΝΤΕΟ

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην «Π» ο Χάρης Δούκας, επί διήμερο στην Αχαΐα από σήμερα

Προαστιακός: Επανήλθαν κανονικά τα δρομολόγια Πάτρα – Ρίο, η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Στην Αθήνα ο Μπελέρης: Είμαι αθώος, το λένε και οι Αλβανοί