Ταϊλάνδη: Ίχνη κυανίου σε 6 φλιτζάνια τσαγιού σε πολυτελές ξενοδοχείο με νεκρούς τουρίστες

Οι έξι άνθρωποι, τέσσερις Βιετναμέζοι και δύο Αμερικανοί, που έχασαν τη ζωή τους σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ταϊλάνδη

Σε ένα θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τους έξι νεκρούς τουρίστες στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ με την αστυνομία να δίνει στη δημοσιότητα νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Οι έξι άνθρωποι, τέσσερις Βιετναμέζοι και δύο Αμερικανοί, που έχασαν τη ζωή τους σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ταϊλάνδη δηλητηριάστηκαν από κυάνιο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι έξι τουρίστες βρέθηκαν νεκροί από εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης Μπανγκόκ αργά την Τρίτη (16.07.2024). Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ήταν νεκροί για 24 ώρες μέχρι τότε.

Όπως ανακοινώθηκε στα ποτήρια των έξι θυμάτων βρέθηκαν ίχνη κυανίου με τις αρχές να εκτιμούν ότι πίσω από τη δηλητηρίαση βρίσκεται ένας από τους νεκρούς και το κίνητρο να εντοπίζεται στα χρέη που είχε.

Σύμφωνα με το BBC δύο από τα έξι θύματα είχαν δανείσει δεκάδες εκατομμύρια μπατ σε κάποιο από τα άλλα θύματα, μία γυναίκα, για επενδύσεις (σ.σ. 10 εκατομμύρια μπατ ισούνται με 280.000 δολάρια).

Σύγχυση και μυστήριο είχε περικυκλώσει νωρίτερα τη ζοφερή ανακάλυψη των σορών, με τις τοπικές αναφορές να αναφέρουν αρχικά ότι υπήρξε πυροβολισμός. Η αστυνομία αργότερα απέρριψε αυτές τις αναφορές.

Τώρα προκύπτει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι μπορεί να είχε συμβεί.

Το χρονικό και η ύποπτη γυναίκα

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας της Μπανγκόκ, στρατηγός Noppassin Poonsawat είπε ότι η ομάδα είχε κάνει check in στο ξενοδοχείο ξεχωριστά το Σαββατοκύριακο και τους δόθηκαν πέντε δωμάτια – τέσσερα στον έβδομο όροφο και ένα στον πέμπτο.

ταϊλάνδη

Είχε προγραμματιστεί να κάνουν check out τη Δευτέρα, αλλά δεν το έκαναν.

Δύο από τα θύματα, η Sherine Chong, 56 ετών, και ο Dang Hung Van, 55 ετών, είναι Αμερικανοί πολίτες. Οι άλλοι τέσσερις ήταν υπήκοοι του Βιετνάμ: Η Thi Nguyen Phuong, 46 ετών, ο σύζυγός της Hong Pham Thanh, 49 ετών, η Thi Nguyen Phuong Lan, 47 ετών, και ο Dinh Tran Phu, 37 ετών.

Το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονταν και οι έξι στο δωμάτιο του πέμπτου ορόφου.

Παρήγγειλαν φαγητό και τσάι, τα οποία παραδόθηκαν στο δωμάτιο γύρω στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 BST) τα οποία παρέλαβε η κ. Chong – η οποία ήταν το μόνο άτομο στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της αστυνομίας, ένας σερβιτόρος προσφέρθηκε να φτιάξει τσάι στους καλεσμένους, αλλά η κυρία Chong αρνήθηκε. Η σερβιτόρα θυμήθηκε ότι «μιλούσε πολύ λίγο και ήταν εμφανώς υπό πίεση», είπαν οι αρχές.

Ο σερβιτόρος αργότερα έφυγε από το δωμάτιο.

Στη συνέχεια, η υπόλοιπη ομάδα άρχισε να μπαίνει στο δωμάτιο, όλοι τους, μεταξύ 14:03 και 14:17. Κανείς άλλος δεν πιστεύεται ότι μπήκε στο δωμάτιο εκτός από αυτούς τους έξι.

Η αστυνομία λέει ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις πάλης, ληστείας ή παραβίασης της πόρτας.

Αργότερα βρήκαν ίχνη κυανίου και στα έξι φλιτζάνια τσαγιού.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνουν πιάτα με άθικτα τρόφιμα σε ένα τραπέζι στο δωμάτιο, μερικά από τα οποία είναι ακόμα καλυμμένα με μεμβράνη.

Υπήρχε ένα έβδομο όνομα στην κράτηση, την οποία η αστυνομία αναγνώρισε ως τη μικρότερη αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Είχε φύγει από την Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα για την παραθαλάσσια πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ και δεν εμπλέκεται στο περιστατικό, είπε η αστυνομία.

Οι συγγενείς που μίλησαν την αστυνομία είπαν ότι η Thi Nguyen Phuong και ο Hong Pham Thanh, ένα ζευγάρι, είχαν μια επιχείρηση οδοποιίας και είχαν δώσει χρήματα στην κυρία Chong για να επενδύσει σε ένα έργο κτιρίου νοσοκομείου στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το newsit, η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο Dinh Tran Phu, μακιγιέρ με έδρα το Ντα Νανγκ, είχε επίσης «εξαπατηθεί» για να κάνει μια επένδυση. Η μητέρα του είπε στο BBC Vietnamese ότι είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη την Παρασκευή και τηλεφώνησε στο σπίτι την Κυριακή για να πει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαμονή του μέχρι τη Δευτέρα. Αυτό ήταν το τελευταίο που είχε ακούσει από εκείνον. Έκτοτε δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

Η κυρία Chong είχε προσλάβει τον κ. Tran ως τον προσωπικό της make-up artist για το ταξίδι, είπε ένας από τους μαθητές του στο BBC Vietnamese. Ο πατέρας του είπε στα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ότι ο γιος του προσλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα από μια Βιετναμέζα για να ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ βοηθά τις αρχές της Ταϊλάνδης στην έρευνα, δήλωσε η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

 

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Αγκυρας σε Δένδια, τι λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Κορύφωση του καύσωνα, πότε πέφτει η θερμοκρασία, ο καιρός στην Πάτρα

Μηχανογραφικό 2024: Τέλος χρόνου για την ηλεκτρονική υποβολή, η εξαίρεση για αναίρεση

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας και την επιδότηση ρεύματος

Αχαΐα: Λαγοί με …κελεμπίες στο Αυτοκινητοδρόμιο – Έλληνες, Καναδοί, Ινδοί, αλλά και Άραβες σε μια ιστορία-ανέκδοτο