Δούκας στον Peloponnisos Fm: «Νικήσαμε μία φορά το σύστημα, μπορούμε και δεύτερη.»

Συνέντευξή στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και τον Απόστολο Αναστασόπουλο έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας

Δούκας

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία στην Αχαΐα του δημάρχου Αθηναίων και υποψήφιου προέδρου Χάρη Δούκα. Βρέθηκε στον Ερύμανθο και το ιστορικό Καλέντζι, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με φίλους του ΠΑΣΟΚ, ενώ αργότερα είχε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς του νομού.

Νωρίς το πρωί, ο κ. Δούκας μίλησε στον Peloponnisos FM. «Βλέπω λάμψη στα μάτια του κόσμου και η παρουσία του παρά τη ζέστη, μου δίνει δύναμη» είπε ο κ. Δούκας, εμφανώς ικανοποιημένος από τις προχθεσινές εκδηλώσεις σε Αίγιο και Πάτρα.

Τόνισε σε ορισμένα σημεία της συνέντευξής του στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο και τον Απόστολο Αναστασόπουλο:

-Τι σας μετέφερε ο κόσμος μετά τις ομιλίες σε Αίγιο και Πάτρα;
Ο κόσμος μου έλεγε πως έχει ακούσει πολλές φορές λόγια. Πρέπει να είμαστε περισσότερο ριζοσπαστικοί και καθαροί, να γυρίσουμε στα βασικά και θεμελιώδη. Φεύγοντας είδα ενθουσιασμό στον κόσμο. Εχω ξεκάθαρες θέσεις και απόψεις. Θέλω όσοι με ακούν να γνωρίζουν τι θέλω να κάνω στη χώρα. Απαντάω στα ερωτήματα που ακούω και νομίζω ότι όλοι αυτό πρέπει να κάνουν.

-Ποιο είναι το διακύβευμα;
Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που κάνει μικρά βήματα μπροστά και μοιάζει ότι είναι στάσιμο ή ένα ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κάνει ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά; Ενα ΠΑΣΟΚ κλειστό και πολλές φορές φοβικό ή ένα ΠΑΣΟΚ ανοικτό, ενωτικό, θεσμικό, δημοκρατικό;

-Ενα σχόλιο για τη δημοσκόπηση;
Τα βασικά χαρακτηριστικά που είδα στη Δυτική Ελλάδα είναι αυτά που λαμβάνω συνολικά από τη χώρα. Εχουμε μπροστά μας μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο στόχος μου είναι να ενισχύσω την επιρροή μου στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που μέχρι τώρα είχε ένα προφίλ δικό μου, ενός καθηγητή που έγινε δήμαρχος Αθηναίων και ψάχνει να βρει τα πολιτικά μου χαρακτηριστικά. Εκτιμώ ότι μιλώντας σε κάθε γειτονιά της χώρας, πολύς κόσμος θα ταυτιστεί με τη δική μας κατεύθυνση.

-Πολλοί λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει. Μπορούμε να το ξαναδούμε στα ιστορικά ποσοστά τους;
Πολλές φορές το έχουν προεξοφλήσει ότι έχει πεθάνει. Πρέπει να φύγουμε από τον κύκλο της επιβίωσης και να πάμε στον κύκλο της νίκης, στον κύκλο της υπέρβασης. Γι’ αυτό και πρέπει να έχουμε στην καρδιά και το μυαλό ότι στόχος δεν είναι το 13-15%, αλλά να είμαστε ο βασικός καταλύτης για να αλλάξει πορεία και κατεύθυνση η χώρα. Να είμαστε ξεκάθαρη κυβερνητική επιλογή.

-Κάνατε λόγο για υπέρβαση. Αυτό μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και μόνο ή με ευρύτερες συνεργασίες;
Με τις δυνάμεις της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης το κάλεσμα πρέπει να είναι ευρύ για να είμαστε και μέσα μας εντάξει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να χάσει με κόμμα του 13-15%. Αν παραμείνουμε εκεί, νομοτελειακά θα γίνουμε συνιστώσα.
Πρέπει να κάνουμε ευρύ κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες που δεν μας λοιδόρησαν τα δύσκολα χρόνια, αυτούς που θέλουν να γυρίσουν σπίτι τους.

-«Ο Δούκας κέρδισε τον Μπακογιάννη, άρα μπορεί να νικήσει και τον Μητσοτάκη». Ισχύει κ. Δούκα;
Το πιστεύω. Νικήσαμε μία φορά το σύστημα, μπορούμε να το κάνουμε και δεύτερη.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Αγκυρας σε Δένδια, τι λέει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Κορύφωση του καύσωνα, πότε πέφτει η θερμοκρασία, ο καιρός στην Πάτρα

Μηχανογραφικό 2024: Τέλος χρόνου για την ηλεκτρονική υποβολή, η εξαίρεση για αναίρεση

Σήμερα οι ανακοινώσεις για το έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας και την επιδότηση ρεύματος

Αχαΐα: Λαγοί με …κελεμπίες στο Αυτοκινητοδρόμιο – Έλληνες, Καναδοί, Ινδοί, αλλά και Άραβες σε μια ιστορία-ανέκδοτο