Αχαΐα: Πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα στα σχολεία – Απόντες κατά μέσο όρο 450 μαθητές

Κατά μέσο όρο έλειπαν καθημερινά  από τα σχολεία της Αχαΐας κατά μέσο όρο περίπου 450 μαθητές σε σύνολο 23.500 φοιτούντων. Ποιος είναι ο αντίστοιχος αριθμός των καθηγητών. Τι λέει ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος.

Αχαΐα: Πώς κύλησε η πρώτη εβδομάδα στα σχολεία - Απόντες κατά μέσο όρο 450 μαθητές

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος σχολίασε ότι τα μηνύματα από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές ήταν θετικά. Στην περιοχή της Αχαΐας πέραν των τεστ που προμηθεύτηκαν οι μαθητές και οι γονείς από τα φαρμακεία, «η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προμήθευσε τους διευθυντές των σχολείων πριν την επανέναρξη των μαθημάτων με 5.000 επιπλέον self-test, προκειμένου να υπάρχει πλήρης επάρκεια στα σχολεία μας. Εφόσον μας ζητηθεί, είμαστε σε θέση και σε πλήρη ετοιμότητα να προμηθεύσουμε τα σχολεία με όσα επιπλέον τεστ χρειαστούν σε περιπτώσεις κρουσμάτων ή νοσούντων μαθητών.

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας λόγω νόσησης από covid έλειπαν καθημερινά από τα σχολεία της Αχαΐας κατά μέσο όρο περίπου 450 μαθητές σε σύνολο 23.500 φοιτούντων και περίπου 100 εκπαιδευτικοί σε σύνολο 3.000 υπηρετούντων στα σχολεία μας. Οι απουσίες των μαθητών καταγράφηκαν σε σύνολο 380 κατά μέσο όρο τμημάτων ημερησίως, γεγονός που σημαίνει πως δεν υπήρξε σε τμήματα αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, που να απαιτείται αναστολή λειτουργίας τμημάτων.

«Τα κενά των εκπαιδευτικών που προέκυψαν από τις απουσίες των νοσούντων συναδέλφων μας προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να καλυφθούν και να μη χαθούν διδακτικές ώρες, κυρίως στο πρωινό πρόγραμμα. Αξιοποιήθηκαν όλες οι εκπαιδευτικές δυνατότητες που είχε κάθε σχολείο, τροποποιήθηκαν προγράμματα, εκπαιδευτικοί δίδαξαν με τη θέλησή τους και παραπάνω, ενισχύσαμε αρκετά σχολεία με επιπλέον εκπαιδευτικούς από επιστροφές αδειών ή ορισμένες μετακινήσεις και ανέλαβαν υπηρεσία και αναπληρωτές που διόρισε το υπουργείο».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Πατέρας Μάνου Δασκαλάκη: «Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα - Κώστας Ζαφειρόπουλος στην «Π»: «Προχωράμε αδέσμευτοι...»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!