Αφγανιστάν: Συναγερμός για 60 μαθήτριες που δηλητηριάστηκαν σε σχολείο

Δηλητηριάστηκαν 60 μαθήτριες σε σχολείο στο Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: Συναγερμός για 60 μαθήτριες που δηλητηριάστηκαν σε σχολείο

Συναγερμός στο Αφγανιστάν, όπου περίπου 60 μαθήτριες νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία αφού δηλητηριάστηκαν στο σχολείο τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Παρόμοια περιστατικά είχαν συγκλονίσει και το Ιράν, αλλά εκεί οι δηλητηριάσεις μαθητριών ξεπέρασαν κάθε όριο.

Η δηλητηρίαση των μαθητριών σχολείου θηλέων στην επαρχία Σαρ-ε-Πολ του Αφγανιστάν σημειώθηκε έπειτα από ένα κύμα δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων στο γειτονικό Ιράν.

«Μερικοί άγνωστοι μπήκαν σε σχολείο θηλέων στην Περιφέρεια Σαντσαράκ και δηλητηρίασαν τις τάξεις και όταν τα κορίτσια μπήκαν στις τάξεις δηλητηριάσθηκαν», δήλωσε ο Ντεν Μοχαμάντ Ναζαρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαρ-ε-Πολ, χωρίς να διευκρινίσει ποια ουσία χρησιμοποιήθηκε ούτε ποιος πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από το επεισόδιο.

Ο Ναζαρί πρόσθεσε πως τα κορίτσια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, αλλά είναι σε «καλή κατάσταση». Δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Οι μαζικές δηλητηριάσεις στο Ιράν

Στο γειτονικό Ιράν, υπολογίζεται ότι 13.000 μαθήτριες έχουν αρρωστήσει από το Νοέμβριο σε περιστατικά δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων.

Αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2021, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν εμποδίζει τις περισσότερες μαθήτριες και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε λύκεια και πανεπιστήμια, προκαλώντας καταδίκες από ξένες κυβερνήσεις και πολλούς Αφγανούς.

Οι αρχές των Ταλιμπάν κράτησαν τα δημοτικά σχολεία ανοικτά για τα κορίτσια ηλικίας μέχρι 12 ετών και λένε πως τάσσονται υπέρ της εκπαίδευσης των γυναικών, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ