Αγροτικές εκθέσεις ως μοχλός, όχι απλός καθρέπτης

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκθεση της Χαλανδρίτσας επιστρέφει δριμύτερη, έπειτα από τα εμπόδια που έγειρε η πανδημία. Η Περιφέρεια μάλιστα διατύπωσε δημόσια την πρόθεση για διοργάνωση αντίστοιχων εκθέσεων σε αγροτικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας, κάτι που αποτελεί μεν κλείσιμο ματιού και σε άλλες περιοχές, όμως υπό προϋποθέσεις μπορεί να λειτουργήσει προωθητικά για την τοπική οικονομία. Η οποία, άλλωστε, έναν τρόπο έχει προκειμένου να αναπτυχθεί. Να επενδύσει στα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητές της.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ αυτό σημαίνει ότι μια αγροτική έκθεση αποκτά μεγαλύτερες πιθανότητες να ωφελήσει ουσιαστικά και να θεμελιωθεί ως τοπικός θεσμός, εφόσον εστιάσει στο παραγωγικό προφίλ της περιοχής με όρους ανταγωνιστικότητας. Οι εκθέσεις βέβαια από μόνες τους δεν βελτιώνουν το παραγωγικό δυναμικό, αλλά δίνουν το ερέθισμα για εξειδίκευση, αναβάθμιση, προσαρμογή στις απαιτήσεις του διεθνούς και του ευρύτερου εγχώριου περιβάλλοντος. Οι εκθέσεις δεν υπηρετούν την τοπική αυταρέσκεια, αλλά αποτελούν μοχλό για να πάει μπροστά ο τόπος.

ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ

ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ αυτοδιοικητικές δυνάμεις της Πάτρας ζήτησαν χθες τη στήριξη της αντιπολίτευσης στο αίτημα για περισσότερες προσλήψεις και για μισθολογική κάλυψη των συμβασιούχων που πέτυχαν προσωρινή παράταση της απασχόλησής τους.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αγκάλιασε ασφαλώς το αίτημα, άλλωστε μόνο να κερδίσει επικοινωνιακά έχει από τέτοιες πρωτοβουλίες. Δεν είναι εκείνη που έχει το βάρος της ικανοποίησης του αιτήματος.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ γιατί χρειαζόταν θορυβώδης κινητοποίηση για ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αυτό που κυρίως είδαμε ήταν ότι η δημοτική αρχή έκανε μια ακόμα διαφήμιση διεκδικητικής διάθεσης, πειθαναγκάζοντας τη δική της αντιπολίτευση να ακολουθήσει, για να μην επιτρέπει στη δημοτική αρχή να μονοπωλεί την άρθρωση διεκδικητικού λόγου.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ εάν θα έχουμε λόγους να θυμόμαστε τη χθεσινή μέρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ