Αιγιάλεια: Το ίντερνετ εν έτει 2022… τρέχει με ρυθμό χελώνας! – Παράπονα από Σελιανίτικα και Αιγές

Την περασμένη Τετάρτη, στην ημερίδα που διοργάνωσε η «Π», αναδείχθηκε πως η προσπάθεια στις κοινότητες Σελιανιτίκων και Αιγών «υπονομεύεται» από τις χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου.

Αιγιάλεια: Το ίντερνετ εν έτει 2022... τρέχει με ρυθμό χελώνας! - Παράπονα από Σελιανίτικα και Αιγές

Τα τελευταία χρόνια πολλές περιοχές της Αιγιάλειας έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για την τουριστική τους αναβάθμιση. Την περασμένη Τετάρτη, στην ημερίδα που διοργάνωσε η «Π», αναδείχθηκε πως η προσπάθεια στις κοινότητες Σελιανιτίκων και Αιγών «υπονομεύεται» από τις χαμηλές ταχύτητες διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στις εν λόγω κοινότητες ο ΟΤΕ δεν έχει περάσει οπτικές ίνες με αποτέλεσμα οι τοπικές επιχειρήσεις και τα σπίτια να… απολαμβάνουν ταχύτητες που θεωρούνταν καλές πριν από 15 χρόνια!

ΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Στα Σελιανίτικα, όπου η κοινότητα είναι χαρακτηρισμένη ως τουριστική και ιδιαίτερα τα καλοκαίρια πολλαπλασιάζει τον πληθυσμό της, πριν από πέντε χρόνια είχε ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ Κοινοτήτων και ΟΤΕ για την αναβάθμιση του δικτύου. Θυμάται ο πρόεδρος Γιώργος Ρόζος:
«Είναι αλήθεια πως στα Σελιανίτικα δεν έχουν περάσει οπτικές ίνες. Από το 2017 μας είχαν ενημερώσει πως σκόπευε ο ΟΤΕ να αναβαθμίσει τα ΚΑΦΑΟ για να έχουμε πιο γρήγορες ταχύτητες. Μάλιστα, μας είχε ζητηθεί να πάρουμε απόφαση στο συμβούλιο και να συνεργαστούμε για να υποδείξουμε σε ποια σημεία θα ήταν προτιμότερο να μπουν τα νέα ΚΑΦΑΟ για να καλύπτονται όλες οι περιοχές. Μας είχαν πει επίσης ότι το κονδύλι υπήρχε για εμάς και για άλλα διαμερίσματα. Εχουμε φτάσει στο 2022 και ακόμα περιμένουμε!».

Η ανεξήγητη αργοπορία της εταιρείας στην αναβάθμιση στο δικτύου έχει προκαλέσει δυσφορία στις τάξεις των κατοίκων και των παραθεριστών. Περιγράφει ο Πρόεδρος: «Υπάρχει γκρίνια. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ό,τι ήταν θεσμικά δυνατό. Υπάρχουν αλληλογραφίες που το αποδεικνύουν. Από κει και πέρα είναι μεγάλη η ευθύνη του ΟΤΕ που “μείναμε πίσω” στην αναβάθμιση γιατί ακούμε πως το κονδύλι χρησιμοποιήθηκε για άλλες περιοχές».

ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΙΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ

Τα ίδια ισχύουν και στην κοινότητα Αιγών, όπου το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και φίλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Ο πρόεδρος Ηλίας Κριτάκης εξηγεί στην «ΠτΔ»: «Δεν έχει γίνει καμία αναβάθμιση στην περιοχή μας. Ούτε στον παλιό, ούτε στο νέο οικισμό. Ιδιαίτερα στο παλιό χωριό έχουν έρθει και ζουν μόνιμα πλέον άτομα από την Αθήνα, οι οποίοι εργάζονται απομακρυσμένα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους λόγω των χαμηλών ταχυτήτων του διαδικτύου και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές. Είχαμε συγκεντρώσει 50 υπογραφές προ δύο ετών και τις στείλαμε στον ΟΤΕ για να προωθηθεί το αίτημά μας, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Στο διά ταύτα, το πρόβλημα των περιοχών της Αιγιάλειας ουσιαστικά τις συγκρατεί και δεν τις επιτρέπει να αναπτυχθούν τουριστικά στο βαθμό που θα μπορούσαν. Αίτημα και των δύο περιοχών παραμένει εδώ και χρόνια ο εκσυγχρονισμός των υποδομών τους, με τμήμα αυτών τις εργασίες αναβάθμισης των παροχών διαδικτύου.

Πώς να μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη όταν δεν υπάρχουν τα βασικά της εποχής και οι προσπάθειες των ντόπιων «υπονομεύονται»;

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ