Ανάβυσσος: Δραπέτης ξανά ο Αλκέτ Ριζάι – Δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά τους πυροβολισμούς
Ο 48χρονος βαρυποινίτης δεν εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στις φυλακές Δομοκού μετά τη λήξη της άδειάς του. Αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας για το αιματηρό επεισόδιο έξω από beach bar στην Ανάβυσσο
Σε δραπέτη μετατράπηκε πλέον και επισήμως ο Αλκέτ Ριζάι, ο οποίος δεν επέστρεψε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου στις φυλακές Δομοκού, όπως όφειλε μετά τη λήξη της άδειας που είχε λάβει.
Η εξέλιξη έρχεται ενώ ο 48χρονος βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από beach bar στην Ανάβυσσο και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων.
Οι αστυνομικές Αρχές έχουν εξαπολύσει έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ παράλληλα επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του μετά το επεισόδιο και να εξακριβώσουν τον ακριβή ρόλο του στη συμπλοκή.
Διαβάστε επίσης: Ανάβυσσος: Δύο συλλήψεις για τους πυροβολισμούς, αναζητείται ο ο Αλκέτ Ριζάι
Δύο συλλήψεις για την υπόθεση
Για το αιματηρό περιστατικό έχουν ήδη συλληφθεί ο 41χρονος ιδιοκτήτης του beach bar και η 39χρονη σύζυγός του.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη αποδίδονται κατηγορίες για ψευδή κατάθεση, υπόθαλψη εγκληματία, παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης, καθώς και ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η 39χρονη κατηγορείται για ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Παράλληλα αναζητείται ακόμη ένας άνδρας, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος φέρεται να συνδεόταν με την ασφάλεια του καταστήματος και να συμμετείχε στο ένοπλο επεισόδιο.
Ο καβγάς που κατέληξε σε πυροβολισμούς
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, ο Ριζάι είχε μεταβεί στο beach bar μαζί με δύο ακόμη άνδρες.
Λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα και ενώ το κατάστημα έκλεινε και η μουσική είχε σταματήσει, η παρέα αποχώρησε και κατευθύνθηκε προς αυτοκίνητο που βρισκόταν έξω από την επιχείρηση. Εκεί φέρεται να έβαλαν μουσική σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση.
Ο ιδιοκτήτης βγήκε από το κατάστημα και έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη λογομαχία και στη συνέχεια συμπλοκή.
Κατά την εξέλιξη του επεισοδίου ο Αλκέτ Ριζάι φέρεται να έβγαλε όπλο και να πυροβόλησε στον αέρα. Ο Αφγανός που αναζητείται φέρεται στη συνέχεια να άνοιξε πυρ προς την πλευρά του, με τις Αρχές να εξετάζουν ακόμη την ακριβή αλληλουχία των πυροβολισμών.
Από το περιστατικό τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι του καταστήματος, ένας 20χρονος Έλληνας και ένας 41χρονος Πακιστανός, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων για τις πρώτες βοήθειες.
Μετά τους πυροβολισμούς ο Ριζάι και οι δύο άνδρες που βρίσκονταν μαζί του αποχώρησαν με αυτοκίνητο, ενώ εξαφανίστηκε και ο άνδρας που φέρεται να εργαζόταν στην ασφάλεια του beach bar.
Η ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώνει καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να αποσαφηνίσει ποιος πυροβόλησε, πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν και ποιος ήταν ο ρόλος κάθε εμπλεκομένου.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Η 3η Εθελοντική αιμοδοσία στην Κουλούρα Αιγίου ΦΩΤΟ
Το αυτοκίνητό σου μπορεί να πουλά δεδομένα σε τρίτους
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Ζώδια σήμερα 14/9/2026: Αναλυτικές ημερήσιες προβλέψεις για τη Δευτέρα
