Απαράδεκτες οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης

image 588632
Του Νίκου Νικολόπουλου*
Ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπερασπίστηκε και πάλι με επιτυχία τον τίτλο του ως του πλέον απαράδεκτου υπουργού στην νεότερη Ελληνική Ιστορία και του μεγαλύτερου εχθρού του Ελληνα μικροεπαγγελματία. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Ο άνθρωπος που έργο του έχει να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της πολύπαθης χώρας μας και να αποτελέσει το ανάχωμα στην φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και την εξαθλίωση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Αυτός που πρέπει να δημιουργήσει πλούτο για την χώρα και τους πολίτες της παρεμβαίνει προσωπικά και παίρνει το θέμα απάνω του ζητώντας τα κλειδιά από τους μαγαζάτορες για να τους δείξει πώς παίζεται το παιχνίδι. Για την ώρα στην εστίαση. Αμέσως μετά στα ψιλικατζίδικα, μετά στην ένδυση και στην υπόδηση και τέλος στα περίπτερα. Ας τρέξουν λοιπόν οι συμπαθείς και χειμαζόμενοι μικροεπαγγελματίες, κατά τον κ. υπουργό ανίκανοι και αποτυχημένοι επιχειρηματίες, να βγάλουν αντίγραφα στα κλειδιά τους και να είναι έτοιμοι μόλις τους καλέσει να τα στείλουν. Οποιος θέλει να σωθεί. Οποιος δεν θέλει τι να του κάνουμε. Με το ζόρι δεν σώζει ο κ. υπουργός.
Εχουν δίκιο όσοι λένε ότι ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα. Μας έστειλε τον κ. Γεωργιάδη. Κοιμηθείτε ήσυχοι και μην σας νοιάζει για τίποτα. Καμία ανησυχία. Αν χρειαστεί, που δεν θα χρειαστεί, θα μας ξυπνήσει ο κ. Γεωργιάδης όταν θα ολοκληρώσει το έργο του.
Βεβαίως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικών ικανοτήτων άνθρωπος και επιχειρηματίας. Είναι και πολιτικό πρόσωπο. Είναι υπουργός Κυβέρνησης και στον Δημόσιο λόγο του είναι υποχρεωμένος να εκφράζει τις σκέψεις, τις απόψεις, την φιλοσοφία τους σχεδιασμούς αλλά και να υλοποιεί τους στόχους της Κυβέρνησης. Αν δεν έκανε αυτό δεν θα ήταν υπουργός εδώ και πολύ καιρό, ούτε καν βουλευτής δεν θα ήταν αν δεν εξέφραζε, υποστήριζε και δεν επικουρούσε παντοιοτρόπως την πολιτική της Κυβέρνησης. Κατά συνέπεια, τύχη αγαθή, η κοινωνία δια του κ. Γεωργιάδη θα ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι. Θα απαλλαγεί από ανίκανους και μεμψίμοιρους επιχειρηματίες που χαλάνε την αγορά, και, η Κυβέρνηση θα καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους της.
Πάντα βέβαια όταν εφαρμόζονται τέτοια μεγαλόπνοα σχέδια υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Αλλά αυτοί δεν έχουν σημασία μπροστά στα καλά που μας έρχονται.
Εκείνο όμως που μένει να διευκρινιστεί γιατί δημιουργεί ερωτηματικά, έχει να κάνει και με τον κομματικό τίτλο και θέση του κ. Γεωργιάδη. Είναι και αντιπρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Ως τέτοιος ενστερνίζεται τις ιδεολογικές και πολιτικές Αρχές του κόμματος. Παρεμβαίνει και τις διαμορφώνει ως εκ της θέσης του βεβαίως αλλά και της δικής του της προσωπικής ιδεολογικής κινητικότητας.
Δεν γνωρίζω και δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις ιδεολογικές αλλαγές που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται να επιφέρει στο κόμμα. Παρακολουθώντας όμως την στροφή στην πολιτική της Κυβέρνησης σίγουρα ετοιμάζονται αλλαγές. Καμία σχέση η πολιτική της με τις Αρχές της Λαϊκής Δεξιάς, με τη μέριμνα για τους αδύνατους, με την απαξίωση σε αυτά που θεωρούμε ως κοινωνικά αγαθά.
Ακόμα λοιπόν ένας λόγος για να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Γεωργιάδη. Ο πολιτικός του λόγος και οι πράξεις του ως υπουργού μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι πολλά πράγματα έχουν ήδη αλλάξει στη Νέα Δημοκρατία και μας διαβεβαιώνουν ότι οι αλλαγές θα συνεχιστούν. Μένει να δούμε αν η κοινωνία που στήριξε αυτό το κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, θα αποδεχθεί αυτές τις αλλαγές και θα συνεχίσει να στηρίζει το μόρφωμα που έχει ήδη προκύψει.

*Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ