Από την άνθηση στην ασφυξία
Ο πιο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Πάτρας, η Μαιζώνος, βρίσκεται σε κομβικό σταυροδρόμι: παραδοσιακά καρδιά του εμπορίου της πόλης, πλέον καλείται να προσαρμοστεί σε νέες πολεοδομικές αλλαγές που διαφοροποιούν τη ροή της κίνησης και τη λειτουργία του κέντρου.
Οι πεζοδρομήσεις, όπως λένε οι ίδιοι οι έμποροι, έχουν μειώσει τη προσέλευση καταναλωτών, ενώ οι υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων επιβαρύνουν υπέρμετρα τα καταστήματα.
Το αποτέλεσμα είναι πτώση τζίρου, ακόμη και αποχωρήσεις μεγάλων αλυσίδων, γεγονός που προμηνύει κρίσιμες προκλήσεις για την οικονομική ζωή της πόλης.
Το εμπόριο, ως κυρίαρχη δραστηριότητα, πρέπει να βρει νέους δρόμους επιβίωσης και προσαρμογής, ώστε να παραμείνει ζωντανό και ανταγωνιστικό στις νέες συνθήκες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Οι καπνιστές ζουν περισσότερο… αλλά για έναν λόγο που κανείς δεν περίμενε
Pixel 11a: Τα πρώτα renders αποκάλυψαν το νέο οικονομικό Pixel της Google
Παρουσίαση βιβλίου του Άντριου Κάνια στο Πολύεδρο
Ανθρωπομορφισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Η σύσταση του Associated Press και η συζήτηση για την ευθύνη
Ερευνητές της AI προειδοποιούν για την superintelligence «Είναι τόσο επικίνδυνη όσο ακούγεται»
