Απογραφή 2021: Δε θα δοθεί άλλη παράταση – Το σχέδιο για τηλεφωνική απογραφή

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να αυτοαπογραφούν οι πολίτες, στο πλαίσιο της απογραφής πληθυσμού και κατοικιών που «τρέχει» η ΕΛΣΤΑΤ το 2021.

 

 

Απογραφή 2021: Δε θα δοθεί άλλη παράταση - Το σχέδιο για τηλεφωνική απογραφή

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή μετά την 20ήμερη παράταση στην ηλεκτρονική αυτοαπογραφή,  ετοιμάζεται να εφαρμόσει το plan b – ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας – και από το μοντέλο «πόρτα-πόρτα» περνάμε σε αυτό του… «τηλέφωνο-τηλέφωνο».

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν οι πολίτες να αυτοαπογραφούν, έχοντας, βέβαια, λάβει τον φάκελο με τον μοναδικό για κάθε νοικοκυριό κλειδάριθμο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Θάνο Θανόπουλο, το αργότερο μέχρι την επόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλοι οι φάκελοι, σε κάθε γωνιά της χώρας, και οι πολίτες θα έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή.

 

Διαβάστε επίσης: Απογραφή 2021: Παραιτούνται απογραφείς -15.000 κατοικίες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία
Παράταση

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η παράταση αυτή έρχεται να καλύψει και ένα από τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία και δεν ήταν άλλο από το γεγονός ότι περίπου το 20% των φακέλων δεν είχαν μοιραστεί σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υπήρχαν δήμοι, όπως για παράδειγμα στα νότια της Αττικής, που οι καθυστερήσεις στην παράδοση των φακέλων ήταν μεγάλες, κι άλλοι που παρά τις γεωγραφικές δυσκολίες (ορεινοί όγκοι, νησιά κ.ο.κ.) κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αυτοαπογραφή.

Ηδη, στις πρώτες 20 ημέρες της Απογραφής 2021, καταγράφηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή κάποια ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αμέσως.

Ειδικότερα, οι παραιτήσεις των απογραφέων πανελλαδικά άγγιξαν το 5-10%, ποσοστό που, όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι της διαδικασίας, είναι αναμενόμενο: «Σε κάθε απογραφή έχουμε παραιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα έχουμε και μια μεγάλη δεξαμενή απογραφέων, οπότε μπορούμε και αντλούμε ανθρώπινο δυναμικό για να προχωρήσει την απογραφή. Υπάρχουν απογραφείς, οι οποίοι μάλλον είχαν καταλάβει πως η απογραφή είναι μια δουλειά… γραφείου, ότι δεν θα χρειαστεί να βγουν έξω. Από την αρχή, όμως, είχαμε ξεκαθαρίσει πως οι απογραφείς κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής θα εργάζονταν ως help desk για να βοηθούν τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ