Αρχηγός από τη βάση, κόμμα για τη βάση

ΑΡΧΗΓΟΣ από τη βάση, λοιπόν, και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας τη σχετική εισήγηση ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα αποσκοπεί στην εδραίωσή του στην ηγεσία, αξιοποιώντας την αδιαμφισβήτητη αναγνωρισιμότητά του και την αποδοχή του από μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μεταφέρει στην αριστερά μια πρακτική δοκιμασμένη από τα (άλλα) συστημικά κόμματα, και αρκετά επιτυχημένη: Μετατρέποντας την εκλογή του αρχηγού σε ανοιχτή κοινωνική υπόθεση, μετατρέπει το ίδιο το κόμμα σε υπόθεση ανοιχτή στις ευρύτερες μάζες. Είναι ένα παίγνιο μείωσης αποστάσεων και κατάλυσης των τειχών, που χαρακτηρίζει τα κόμματα της αριστεράς που κατά παράδοση αυτοϋπονομεύονται από την αντίληψη της ιδεολογικής καθαρότητας που τα περιχαρακώνει.

ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι τα ανοίγματα συνεπάγονται και εκπτώσεις, καθώς η εξουσία αποδεικνύεται μείζων στόχος σε σχέση με την ιδεολογική συνέπεια και εξελίσσεται σε αυτοσκοπό. Αλλά εφόσον ο εξουσιαστικός ΣΥΡΙΖΑ αντιγράφει Ανδρέα Παπανδρέου, εύλογο είναι να κοπιάρει μια από τις πιο βασικές διδαχές του πρώτου διδάξαντος.

Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ είναι γνωστό ότι δεν έχει ενδοιασμούς. Το ερώτημα είναι αν τα άλλα στελέχη νιώθουν άνεση και ασφάλεια συναγελαζόμενοι με συντρόφους νέας κοπής που δεν τους ήξεραν τον καιρό του 3%.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ… ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο ΔΗΜΟΣ προχωράει τον σχεδιασμό των ζωνών ποδηλάτου στην πόλη χωρίς μεγάλη τόλμη και σε περιορισμένη έκταση.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρχή έχει στα χέρια της την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να διαψεύσει τις επικρίσεις ότι διέπεται από οπισθοδρομικές αντιλήψεις.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ της είναι να αποδείξει ότι αυτή η προκατάληψη την αδικεί.

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ πρέπει να γίνει σοβαρό εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, σε μια πόλη όπου μείζον μέρος των δραστηριοτήτων μας εκτείνεται σε έναν κύκλο με διάμετρο δύο χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ