Αρματα, μέτωπα και αδυναμία στον διάλογο

Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών για τα εμβληματικά καρναβαλικά άρματα, δεν έπεισε την καρναβαλική κοινότητα για τα κίνητρα και το βάθος των προθέσεων, αντιθέτως βλήθηκε για παράκαμψη και απαξίωση των τοπικών δημιουργών, κάτι που ερεθίζει την τοπική φιλοτιμία και τον εγωισμό των ανθρώπων του καρναβαλιού.

ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ πολύ η αντίδραση να υιοθετηθεί από το σύνολο των αντιπολιτευτικών δυνάμεων και να συγκροτηθεί για μια φορά ακόμα ένα μέτωπο. Με τη διαφορά ότι εν προκειμένω το μέτωπο δεν συντάσσεται «υπέρ των ολίγων», αλλά υπέρ των πολλών και πάντως όχι των εκλεκτών. Η εικόνα δεν κολακεύει πολιτικά και επικοινωνιακά τη Μαιζώνος: Εμφανίζεται να παραγκωνίζει το τοπικό δυναμικό χάριν μιας αμφιλεγόμενης διεύρυνσης των οριζόντων, που κατά την αντιπολίτευση είναι προσχηματική, διότι κατευθύνει την επιλογή σε πυρήνες φίλα προσκείμενους.

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ αμιγές καλού: Η κινητικότητα που προκλήθηκε έβγαλε στον αφρό ενδιαφέρουσες απόψεις. Ο θόρυβος έδωσε στην «Π» την αφορμή να ζητήσει γνώμες από καρναβαλικούς δημιουργούς. Διαπιστώνεται ότι έχουν σαν κοινό γνώμονα την ιδέα ότι το καρναβάλι της Πάτρας είναι ανθρωποκεντρικό και έχει αναπτύξει μια κατασκευαστική σχολή που καλό είναι να αναδειχθεί και να εξελιχθεί. Ναι μεν είναι οικουμενικό αλλά έχει σαν σημείο αναφοράς του την πόλη και το πνεύμα της και αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να καλλιεργηθούν σαν δημιουργική βάση.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ότι υπάρχει κοίτασμα ιδεών και εμπειριών. Μπορεί να επιδιωχθεί ένας παραγωγικός διάλογος. Δεν πρέπει τα πάντα να μας διαιρούν στην πόλη. Η αυτοδιοικητική πολιτική πρέπει- και έχει συμφέρον να το κάνει- να επιδιώκει τη σύνθεση των τοπικών δυνάμεων, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν πολλά χρήσιμα να πουν και να συνεισφέρουν.

ΑΡΚΕΙ βέβαια αυτό να είναι το κυρίως πρόταγμα της αυτοδιοικητικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ