Μπορεί να διορθωθεί αυτό το διεφθαρμένο κράτος; 

Ο Ανδρέας Χριστόπουλος αρθρογραφεί στην «Π»

Μπορεί να διορθωθεί αυτό το διεφθαρμένο κράτος; 

Θέλετε να μιλήσουμε για το Δημόσιο σε αυτή τη χώρα; Για την εκτεταμένη διαφθορά που από τη δεκαετία του ’80 δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος; Ας θυμηθούμε τα δημόσια ΚΤΕΟ όταν ο διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος σου πέρναγε με μικρή μίζα, το ΙΧ σου χωρίς να το πας. Χιλιάδες επικίνδυνα σαραβαλάκια κυκλοφορούσαν στους δρόμους. Χρειάστηκε να πάμε σε ιδιωτικά ΚΤΕΟ που καταγράφουν σε κάμερες όλο τον έλεγχο για να παρακάμψουμε το διεφθαρμένο κράτος.

Εχουμε τελειώσει με τη διαχρονική κρατική διαφθορά που συνοδεύεται βέβαια και με αντίστοιχες συμπεριφορές των πολιτών; Οχι.
Δείτε τι έγινε με τις επιδοτήσεις στη μελισσοκομία.

Οι βιολογικοί παραγωγοί το 2020 ήταν 34.000. Με βάση τις νέες αιτήσεις το 2024 έφτασαν τις… 119.000!

Οι αιτήσεις ήταν 250% πάνω. Για τη βιολογική μελισσοκομία ο προϋπολογισμός ήταν 19 εκατομμύρια ευρώ και έφτασε να ζητούνται με βάση τις αιτήσεις 166 εκατομμύρια ευρώ. Για τη βιολογική κτηνοτροφία ζητούνταν 136 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός ήταν 115 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τους ελέγχους, όμως, ένας στους τρεις αιτούντες δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, ενώ ένας στους πέντε αποχώρησε από το πρόγραμμα αμέσως όταν πληροφορήθηκε τον επερχόμενο έλεγχο.

Εκανε έλεγχο το κράτος Οχι. Τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε άρση της διαπίστευσης δύο οργανισμών πιστοποίησης που δεν πραγματοποιούσαν τους ελέγχους που θα έπρεπε στους βιολογικούς παραγωγούς.

Με βάση τα παραπάνω, είναι βέβαιο ότι έχουν πουληθεί και προϊόντα που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις με την ετικέτα «βιολογικό».

Το ερώτημα τώρα. Ποιος μπορεί να διορθώσει ένα διεφθαρμένο κράτος ατιμωρησίας που στελεχώνεται πάντοτε με κομματικούς και οργανώνει παρανομίες και αρπαχτές κάθε είδους;

Και όλοι όσοι είναι κάθε μέρα σε τηλεοπτικούς άμβωνες καταγγελίας δεν έχουν καμία ευθύνη για το τέρας που συνδημιούργησαν;

Δείτε τώρα και την αδικία. Μετά το χάος των ψεύτικων αιτημάτων κατάργησαν το πρόγραμμα, με αποτέλεσμα οι σωστοί παραγωγοί να μην πάρουν ούτε ευρώ. Είναι λύση αυτό; Να λέει το κράτος των 750.000 δημοσίων υπαλλήλων «δεν μπορώ να ελέγχω δεν σε πληρώνω!».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125