Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που υπέστη ανακοπή έξω από το σχολείο
Ο μαθητής είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – Είχε προηγηθεί μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης από γιατρό, εκπαιδευτικούς και διασώστες
Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής ο 17χρονος μαθητής από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής, ο οποίος είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή έξω από το σχολείο του και είχε μεταφερθεί σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο ανήλικος, κατά την έξοδό του από το Λύκειο Πευκοχωρίου, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε.
Η άμεση κινητοποίηση
Σύμφωνα με την οργάνωση KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, το προσωπικό του σχολείου κάλεσε άμεσα το 166, ενώ ειδοποιήθηκε και ο ιδιώτης γιατρός του Πευκοχωρίου και αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης.
Ο γιατρός έφτασε στο σημείο μέσα σε λίγα λεπτά και διαπίστωσε ότι ο μαθητής δεν ανέπνεε και βρισκόταν σε καρδιακή ανακοπή. Χρησιμοποιήθηκε ο διαθέσιμος απινιδωτής και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διαπιστώθηκε απινιδώσιμος ρυθμός.
Ακολούθησε απινίδωση και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ.
Νέα ανακοπή στο ασθενοφόρο
Ο 17χρονος ανέκτησε αρχικά καρδιακό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την KIDS SAVE LIVES, υπέστη εκ νέου καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζωογόνησης κατά τη διακομιδή, με τη συνδρομή των διασωστών και γιατρού.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας και στη συνέχεια κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Για την ταχύτερη μεταφορά του προς το νοσοκομείο, περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας προπορευόταν ανοίγοντας τον δρόμο.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και των διασωστών, ο 17χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε το πρωί της Κυριακής.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Κρατική αρωγή: Δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 5329/2026 – Έρχεται και νέο νομοσχέδιο
Η Γιώτα Βλαχάκη και το μεγάλο κίνητρο για τον Ημιμαραθώνιο Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Ήθελε να κατεβάσει Claude Code και του ήρθε λογαριασμός 87.000 ευρώ
Υπαρξιακός κίνδυνος και τεχνητή νοημοσύνη: Η ιδεολογική μάχη στη Silicon Valley για το μέλλον της ανθρωπότητας
Συμμετοχή του Συλλόγου Σελιανιτίκων στο European Solidarity Corps ΦΩΤΟ
