«Χείμαρρος» η Ράνια Σβίγκου: «Μόνο εμάς φοβάται αυτή η κυβέρνηση»!

Η Ράνια Σβίγκου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αίγιο

Παναγιωτόπουλος Η Ρ'άνια Σβίγκου στο βήμα και οι υπόλοιποι στο πάνελ

Πολύς κόσμος, πολύ πάθος και υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου ήταν αυτά που συνέθεσαν το σκηνικό στα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Αίγιο (στην οδό Κλεομένους Οικονόμου 34), με φόντο τις ευρωεκλογές σε δύο εβδομάδες.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, δείγμα κι αυτό της μεγάλης σημασίας που αποδίδει η Κουμουνδούρου στην Αχαΐα, αλλά και ειδικά στην Αιγιάλεια.

Η κ. Σβίγκου, μιλώντας μπροστά σ’ ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης «της ακρίβειας, της εξυπηρέτησης συμφερόντων των ισχυρών, των ημετέρων και της συγκάλυψης», όπως χαρακτηριστικά είπε, τονίζοντας ότι οι λέξεις «Τέμπη, υποκλοπές, παράνομη χρησιμοποίηση των mail των ψηφοφόρων» είναι απαγορευμένες στον δημόσιο διάλογο.

Υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου θα πρέπει να γκρεμιστεί η αλαζονεία του 41%, να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας σε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ισχυρών και των κερδοσκόπων, ενώ υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού».

Τόνισε ότι «ο θυμός και η απογοήτευση θα πρέπει να γίνουν δύναμη και ελπίδα κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του μόνου κόμματος που φοβάται ο Κ. Μητσοτάκης, και γι’ αυτό πολεμά το ίδιο και τον πρόεδρό του με λάσπη, ψεύδη και συκοφαντίες».

Παναγιωτόπουλος

Αστραψε και βρόντηξε κατά της Κυβέρνησης ο Α. Παναγιωτόπουλος

Και κατέληξε η Ράνια Σβίγκου, υπογραμμίζοντας ότι «η προοδευτική αντεπίθεση έχει ήδη αρχίσει, για κοινωνική δικαιοσύνη, εργασιακά δικαιώματα, πρόσβαση όλων σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, δίκαιη φορολογία και ευημερία».

Χαιρετισμό απηύθυναν, εξηγώντας και τονίζοντας την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αντώναρος, Τζένη Αρσένη, Δημήτρης Πανόπουλος και Δέσποινα Σίνου.

Χειμαρρώδης ήταν στην ομιλία του στο κοινό της Αιγιάλειας ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, που στάθηκε σε συγκεκριμένα «καυτά» θέματα καθημερινότητας, για να δείξει ότι πρέπει ο κόσμος στις 9 Ιουνίου να καταψηφίσει τη ΝΔ και να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ το έναυσμα για την έναρξη της ανατροπής: «Δεν πάει άλλο. Τα έχουν ισοπεδώσει όλα. Τα έχουν διαλύσει. Ειδικά στην Υγεία δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο. Μας παρουσίασαν χθες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τα ΑΜΕΑ. Ξέρετε ότι στο Ειδικό Σχολείο της Κάτω Αχαΐας έγινε χθες μάθημα σε κοντέινερ; Ξέρετε ότι οι τουαλέτες του Ειδικού Σχολείου είναι 100 μέτρα μακριά; Και μας κοροϊδεύουν με εθνικά στρατηγικά σχέδια… Και επειδή είμαι εδώ στο Αίγιο: η ΕΒΟ γιατί είναι ακόμα κλειστή; Οταν άνοιξε το 1979 είχε 1.200 εργαζόμενους. Και εδώ και λίγο καιρό η ΕΒΟ έχει 69 υπαλλήλους που δεν έχουν κανονική δουλειά και ένα κτίριο, 8 στρεμμάτων, ανενεργό. Μιλάμε για εθνικό θησαυρό, αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ το έχει μετατρέψει σε εθνικό έγκλημα».

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜ. ΠΕΡΔΙΚΗΣ