Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτωτική συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Πειραιώς και της ΑΔΜΗΕ.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νέα πτωτική συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο

Σε μία συνεδρίαση που θύμισε… κατακαλόκαιρο από πλευράς τζίρου, το Χρηματιστήριο της Αθήνας επέδειξε χαρακτηριστική αδυναμία να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη, κλείνοντας με νέα πτώση στις 823,18 μονάδες (-1,40%). Από τα συνολικά 40 εκατ. ευρώ του τζίρου της συνεδρίασης, τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες πράξεις.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές της ΔΕΗ, της Πειραιώς και της ΑΔΜΗΕ.

Ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 845,82 μονάδες (+1,32%) , ωστόσο η εικόνα επιβαρύνθηκε μετά το πρώτο μισό της συνεδρίασης, με τη ΔΕΗ και τις τραπεζικές μετοχές (με εξαίρεση την ΕΤΕ) να αποτελούν τον «αδύναμο κρίκο».

Είναι χαρακτηριστικό πως η μετοχή της ΔΕΗ που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 5,20 ευρώ (-4,59%), έχει επιστρέψει κοντά σε επίπεδα τιμών Νοεμβρίου 2020. Στη σημερινή συνεδρίαση ο τίτλος «είδε» και τα 5,11 ευρώ, ενώ οι εντολές αγοράς που βγήκαν προς το κλείσιμο βελτίωσαν την τελική εικόνα για τη μετοχή. Πτώση κατά 4,40% και για τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ.

Όσο για τις τραπεζικές μετοχές, τις ισχυρότερες πιέσεις δέχθηκε η Πειραιώς που ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι και τα 0,9456 ευρώ, για να κλείσει τελικά στα 0,9596 ευρώ (-3,89%). Σε αρνητικό έδαφος η Alpha Bank (-2,64%) και η Eurobank (0,8950 ευρώ), ενώ η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στα 2,95 ευρώ (+0,03%), Σημειωτέον πως άλλαξαν σημαντικά πακέτα μετοχών σε Eurobank και Πειραιώς.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,26%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,59%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,65%) και της Εθνικής (+0,03%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-4,59%), της ΑΔΜΗΕ (-4,40%), της Πειραιώς (-3,89%) και της Μυτιληναίος (-3,65%).

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,60%) και των τροφίμων (+0,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-3,55%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (-3,25%).

πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιπάσματα: Η ραγδαία αύξηση των τιμών τους εκτοξεύει το κόστος στα τρόφιμα
Ηλεκτρονικό κατάστημα πούλησε παπούτσια αξίας 2,8 εκατ. ευρώ χωρίς να εκδώσει αποδείξεις!
Power Pass - Fuel Pass: Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης - Ερχεται έκτακτη πληρωμή για το επίδομα ρεύματος
Το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας- Τι θα αλλάξει από τις 20 Αυγούστου