DATA C – Δυτική Ελλάδα: Τα κόμματα για τη δημοσκόπηση και τα ποσοστά τους στην «κάλπη»

Χαμόγελα και έντονο προβληματισμό, αλλά σίγουρα πολλές εσωκομματικές συζητήσεις προκάλεσε η έρευνα του ΙΟΝΙΑΝ και του pelop.gr, ανάλυση της οποίας δημοσίευσε η «Πελοπόννησος». Το μικρό προβάδισμα της ΝΔ σχολιάζουν στην «Π», Κώστας Καραγκούνης, Μιχάλης Σιδηρόπουλος και Δημήτρης Βάλαρης από Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ DATA CONSULTANTS

Οι πολίτες απάντησαν στην έρευνα της DATA C που δημοσιεύτηκε στην «Π» του Σαββάτου και έδειξαν πως δίνουν στην πλειοψηφία τους προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, τα επιτελεία των κομμάτων και οι βουλευτές της Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και προετοιμάζονται για τις εκλογές του 2023.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο ερώτημα «εάν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε», στη Δυτική Ελλάδα, η ΝΔ θα ήταν πρώτο κόμμα με 27,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν δεύτερο με 22,4%. Τρίτο κόμμα θα ήταν το ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΝΑΛ με 9,9%, ενώ αξιοσημείωτο ήταν το ποσοστό των αναποφάσιστων που έφτανε το 13,1% που μπορεί να δώσει την «πρωτιά» είτε στη ΝΔ είτε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ημέρες πριν τα κόμματα ανακοινώσουν τις βουλευτικές λίστες, ο βουλευτής της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Μιχάλη Σιδήρόπουλος και ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ηλείας Δημήτρης Βάλαρης σχολιάζουν την έρευνα και εξηγούν τι περιμένουν να συμβεί το επόμενο διάστημα.

Καραγκούνης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αιτωλοακαρνανία): «Οι πολίτες απαντούν και θέλουν ΝΔ και Μητσοτάκη»

Η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε αύξηση σε σχέση με την έρευνα του Ιουνίου της DATA C. Οχι μόνο αύξησε τη συσπείρωσή της αλλά και την εκλογική της επίδοση. Με βάση τα δεδομένα ευρήματα, η Νέα Δημοκρατία σημείωσε αξιοσημείωτη επίδοση στις γυναίκες ψηφοφόρους, στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Εκεί, η σημαντική παρουσία των βουλευτών του νομού, αλλά και η καταγωγή του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη δείχνουν ότι έχουν παίξει ρόλο.

Ο βουλευτής του νομού Κώστας Καραγκούνης σχολιάζει στην «Π»:

«Ακόμα μία δημοσκόπηση δείχνει το σαφές προβάδισμα της ΝΔ σε όλη την επικράτεια. Η πάντα έγκυρες δημοσκοπήσεις της DATA C έδειξαν ότι το τελευταίο διάστημα, στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε, η ΝΔ αυξάνει το προβάδισμά της στην Περιφέρεια. Στην Αιτωλοακαρνανία, είμαστε σε ακόμα καλύτερα επίπεδα με άνοδο ποσοστών. Προϊόντος του χρόνου και με τις εκλογές να πλησιάζουν, τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα στο μυαλό των πολιτών. Τα διλήμματα είναι σαφή και οι πολίτες δείχνουν πως θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να διαχειρίζεται την οικονομία, τα ζητήματα της καθημερινότητας, την εξωτερική πολιτική και την επόμενη ημέρα της ενεργειακής κρίσης. Οι πολίτες απαντούν ξεκάθαρα πως θέλουν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη. Το επόμενο διάστημα περιμένω η διαφορά να παγιωθεί σε πρώτη φάση και να αυξηθεί. Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία στις κάλπες και δουλεύουμε καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση».

Σιδηρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐα): «Εκτιμούμε πως είμαστε μπροστά»

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, Μιχάλη Σιδηρόπουλος, δεν έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα ευρήματα της δημοσκόπησης καθώς εκτιμά ότι το κόμμα του θα έπρεπε να έχει καταλάβει υψηλότερα ποσοστά, δεδομένων των πολλαπλών δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στους τρεις νομούς τους τελευταίους μήνες.

«Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Γνωρίζουμε ότι είναι φωτογραφίες της στιγμής, αλλά θεωρούμε ότι υπάρχει ζήτημα υποεκτίμησης του ΣΥΡΙΖΑ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο. Για την Περιφέρειά μας, εκτιμούμε ότι ως κόμμα είμαστε μπροστά ως προς την αποδοχή και προτίμηση του κόσμου. Πιστεύουμε ότι το δείγμα της δημοσκόπησης ήταν μικρό σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής, επομένως τα αποτελέσματα δεν ήταν επαρκή για να καλύψουν και τα δικά μας πραγματικά ποσοστά. Επιπλέον, η επαφή μας με την κοινωνία δεν μας έχει δείξει αυτά τα αποτελέσματα. Η επαφή μας με την κοινωνία που είναι καθημερινή με τακτικές εκδηλώσεις εξωστρέφειας και μας δίνει διαφορετικές προσλαμβάνουσες από αυτές που παρουσιάζονται στη δημοσκόπηση και γενικά σε έρευνες».

Βάλαρης (ΠΑΣΟΚ Ηλεία): «Το ΠΑΣΟΚ γίνεται η φωνή του πολίτη»

Στην Ηλεία το ΠΑΣΟΚ δείχνει πως έχει δύναμη. Γενικά στη Δυτική Ελλάδα έλαβε 9,9% στη δημοσκόπηση, αλλά στην Ηλεία εμφάνισε υψηλότερα ποσοστά. Οι επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ελαφρά καλύτερες στους άνδρες και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο το ότι είναι βουλευτής Ηλείας ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος ο Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του υπερασπίζεται και διεκδικεί τα «θέλω» των Ηλείων.

Από κει και πέρα, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Δημήτρης Βάλαρης σχολιάζει σήμερα στην «Π» τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

«Το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να ξεδιπλώνει όλες τις θέσεις του που αφορούν την ακρίβεια και την οικονομία. Θέματα που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Πιστεύουμε πως η κοινωνία έχει στρέψει το βλέμμα της στο ΠΑΣΟΚ και το επόμενο διάστημα θα πείσουμε ακόμα περισσότερους πως είμαστε η μοναδική εναλλακτική επιλογή απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, για εμάς στην Ηλεία υπάρχει προγραμματισμός από την Νομαρχιακή για να αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία. Θα γίνει μια σειρά επισκέψεων σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας καθώς είναι γνωστό ότι η περιοχή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα. Επίσης, έχουμε κάνει μια πρώτη συνάντηση με αγρότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα λόγω του κόστους παραγωγής σε λιπάσματα και της έλλειψης στους εργάτες γης. Το ΠΑΣΟΚ απλώνεται σε κάθε κοινωνικό στρώμα, ακούει και γίνεται η φωνή του πολίτη» δήλωσε ο κ. Βάλαρης.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments