Δεν αρκεί το απλό “ευχαριστώ”

Μία από τις πιο σκληρές δοκιμασίες βιώνει η χώρα μας τις ημέρες αυτές. Ο κρατικός μηχανισμός καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλά, πρωτόγνωρα και ιδιαίτερα ακανθώδη μέτωπα.

Ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι όμως μόνον οι επικεφαλής. Οι επικεφαλής χαράσσουν τον σχεδιασμό και δίνουν οδηγίες.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, είτε αυτή εξελίσσεται στο πεδίο των πυρκαγιών, είτε της πανδημίας, είτε της φύλαξης των συνόρων, και εφαρμόζουν τον σχεδιασμό και τις οδηγίες.

Εν προκειμένω, στο θέμα των πυρκαγιών, οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι τροχονόμοι, οι λιμενικοί είναι αυτοί που με αυτοθυσία έπεσαν στην κυριολεξία μέσα στο καμίνι. Ηρθαν αντιμέτωποι με τις φλόγες, φρόντισαν να απομακρύνουν με απόλυτη ασφάλεια όλους τους πολίτες από τις περιοχές που φλέγονταν. Ακόμα και στην αγκαλιά τους πήραν ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα προκειμένου να τους σώσουν. Σαν άγγελοι άπλωσαν τα φτερά τους γύρω από κάθε άνθρωπο και τον προστάτευσαν από τις πύρινες γλώσσες που απλώνονταν ταχύτατα και μετέτρεπαν σε στάχτη ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Το χθεσινό ξύπνημα βρήκε τους πυροσβέστες στο ίδιο πεδίο μάχης. Αν και τα σημάδια της κούρασης ήταν εμφανή στα πρόσωπά τους, τα πόδια τους δεν λύγιζαν. Συνέχιζαν με σθένος να έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες.

Σε όλους αυτούς οφείλεται ότι σε αυτή την καταστροφή, δεν καταγράψαμε ανθρώπινα θύματα. Δεν ξεκληρίστηκαν οικογένειες και μάτια δεν θρήνησαν την απώλεια αγαπημένων προσώπων τους.

Όλα αυτά θα πρέπει να θυμόμαστε την επόμενη μέρα. Και πρωτίστως θα πρέπει να τα θυμάται η κεντρική διοίκηση, η οποία οφείλει να μην περιοριστεί στο απλό «ευχαριστώ» προς όλους αυτούς. Οφείλει έμπρακτα να ανταμείψει τον πυροσβέστη και κάθε εργαζόμενο που αψηφά τον κίνδυνο και ανταποκρίνεται με αυτοθυσία στο καθήκον του. Αυτό δεν μπορεί να αμείβεται με 700 ευρώ!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ