Δες πώς θα χρησιμοποιήσεις στον κήπο σου τα καπάκια από τα άδεια βάζα

ΚΗΠΟΣ

Μην πετάς τα καπάκια από τα βαζάκια- Δες πώς θα τα χρησιμοποιήσεις στον κήπο σου

Φτιάξε ετικέτες στα φυτά σου με τα καπάκια από τα βαζάκια της μαρμελάδας.

Αν τελείωσε η μαρμελάδα, μην πετάξεις το βαζάκι. Πέρα από το ότι μπορείς να το πλύνεις, να το καθαρίσεις και να αποθηκεύσεις μέσα διάφορα τρόφιμα, τα καπάκια από αυτά τα βαζάκια μπορούν να χρησιμεύσουν και στον κήπο σου. Καθώς είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτο χάλυβα, ειδικό για τρόφιμα, μπορείς να φτιάξεις επαναχρησιμοποιήσιμες και αναμφισβήτητα χαριτωμένες ετικέτες φυτών για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Μην πετάς τα καπάκια από τα βαζάκια- Δες πώς θα τα χρησιμοποιήσεις στον κήπο σου

Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα εν λόγω καπάκι (επιμελώς καθαρισμένο και στεγνωμένο), τις DIY δεξιότητές σου, κόλλα και ακρυλικό χρώμα, δραπανοκατσάβιδο για να κάνεις μια τρύπα, σύρμα ή σπάγκο και φυσικά την καλή σου διάθεση για εμπνευσμένες κατασκευές.

Γιατί να μπεις στον κόπο να φτιάξεις ετικέτες φυτών

Ίσως νιώθεις περήφανη για τον κήπο ή το μικρό μποστάνι σου και θέλεις να να ονομάσεις όλα τα φυτά. Μπορεί ακόμα, το όνομα ενός συγκεκριμένου θάμνου να διαφεύγει από τη μνήμη σου, γι’ αυτό και αυτή η DIY κατασκευή για τις ετικέτες φυτών είναι μια καταπληκτική και ανέξοδη ιδέα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή η κατασκευή δεν είναι μόνο για ομορφιά αλλά έχει και πρακτική χροιά. Για παράδειγμα οι σπόροι ορισμένων λαχανικών ή φυτών μοιάζουν πολύ, όπως οι μελιτζάνες και οι ντομάτες, μοιάζουν εξαιρετικά.

Οι ετικέτες στον κήπο σε βοηθούν να αποφύγεις τα μπέρδεμα. Εάν έχεις βάλει μια σειρά από σπόρους στο έδαφος ή έναν δίσκο με δενδρύλλια, μια ετικέτα σε βοηθά να παρακολουθείς τι υπάρχει κάτω από το χώμα.

Είναι επίσης χρήσιμα στο σχεδιασμό ενός κήπου: τοποθέτησε μια ετικέτα στα σημεία που γνωρίζεις ότι θέλεις να φυτέψεις ντομάτες ή θυμάρι στο μέλλον. Επιπλέον, οι επισκέπτες του κήπου ου – παιδιά ή ενήλικες που είναι λιγότερο γνώστες των φυτών – μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τυχόν φυτά με τα οποία δεν είναι εξοικειωμένοι.

Πώς θα τις φτιάξεις

Μπορείς να φτιάξεις τις ετικέτες σου με αμέτρητους τρόπους. Το σίγουρο είναι πως χρειάζεται να κάνεις μια τρύπα στην κορυφή της ετικέτας για να μπορείς να περάσεις από μέσα της ένα σχοινάκι από το οποίο θα κρεμαστεί στον πάσαλο δίπλα στο φυτό. Μπορείς να αφήσεις ελεύθερη τη φαντασία σου για το πώς θα γράψεις επάνω στο καπάκι την ονομασία κάθε φυτού. Ένα ακρυλικό χρώμα όμως είναι η καλύτερη και πιο σίγουρη λύση για να μη σβηστεί αυτό που θα γράψεις επάνω στο αλουμίνιο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις στένσιλς ή αγαπημένες γραμματοσειρές που έχεις βρει στο internet, το σίγουρο είναι πως μπορείς να κάνεις «παιχνίδι» με τα χρώματα και τους συνδυασμούς.

Μόλις δημιουργηθούν οι ετικέτες σου άφησέ τες να στεγνώσουν καλά τουλάχιστον 30 λεπτά. Διάλεξε πασαλάκια, ξηλαράκια που θα τα τοποθετήσεις και με ένα σπάγκο κρέμασέ τες! Θα δεις τι υπέροχος θα δείχνει ο κήπος σου, ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη και θα έχεις χρώματα παντού!