Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης από την Patras Stratego Team

Η Patras Stratego Team ετοιμάζεται για το Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης Patras Battles 2024 το διάστημα 28-30 Ιουνίου.

Stratego Νέο μεγάλο ραντεβού από την Patras Stratego Team

Τα 10 χρόνια λειτουργίας κλείνει φέτος η Patras Stratego Team, και το γιορτάζει με μία σπουδαία εκδήλωση. Το Διεθνές Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης Patras Battles 2024 έρχεται για να γίνει θεσμός στον χώρο των Αθλημάτων Νόησης.

Το Patras Battles 2024 θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 28 Ιουνίου, μέχρι την Κυριακή 30 Ιουνίου στον χώρο των Παιδικών Κατασκηνώσεων του Δήμου Πατρέων στα Ροΐτικα. Ενώ τις προηγούμενες ημέρες (25-27 Ιουνίου) θα υπάρχει ανοικτή έκθεση Αθλημάτων Νόησης στην Πλατεία Γεωργίου για να γνωρίσει ο κόσμος τον υπέροχο αυτό κόσμο.

Το Φεστιβάλ Αθλημάτων Νόησης είναι μία μεγάλη συνεργασία της Patras Stratego Team με διάφορους φορείς, όπως το σκακιστικό τμήμα της ΝΕΠ, την Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ, την Ελληνική Κοινότητα Γκο και με διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων (Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, Κοινωνικός Οργανισμός, Διοικούσα Επιτροπή Παμπελοποννησιακού Σταδίου).
Σημαντική είναι και η υποστήριξη από το κατάστημα παιχνιδιών eFantasy.gr, τον παιδότοπο Aladdin, τις εκδόσεις Ψυχογιός και το εκτυπωτικό κέντρο Copy25.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναδειχθεί ο σπουδαίος χώρος των αθλημάτων μυαλού, αλλά και τις ξεχωριστές επιλογές που μπορεί διαθέτει κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να ασχοληθεί. Σκάκι, Μπριτζ, Stratego, Γκο και Coda είναι οι αγωνιστικές επιλογές, με δυνατότητα επιλογής επιπέδου δυσκολίας. Ένας παίκτης μπορεί να αγωνιστεί είτε στο άθλημα νόησης που επιθυμεί, είτε και σε περισσότερα. Σε περίπτωση που συμμετέχει τουλάχιστον σε 3 αθλήματα νόησης, εκτός της κατάταξης που λαμβάνει από το κάθε ένα τουρνουά, μεταφέρει βαθμούς και στην γενική κατάταξη για την ανάδειξη του Πολυπρωταθλητή του Φεστιβάλ.

Προβλέπεται μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή με αθλητές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Σημαντικό είναι το γεγονός πως για το Γκο πραγματοποιείται για πρώτη φορά επίσημο live τουρνουά στην Ελλάδα, κάτι που αναμένουν με μεγάλη διάθεση οι αθλητές του Γκο.

Στο site του Φεστιβάλ μπορεί κάποιος να λάβει πληροφορίες για το κάθε άθλημα. Υπάρχουν διαθέσιμοι οι βασικοί κανονισμοί και οι ειδικοί κανόνες για τους αγώνες, καθώς και μερικές πιο γενικές πληροφορίες. Επιπλέον πληροφορίες υπάρχουν για το point system για την γενική κατάταξη του Φεστιβάλ, την πρόσβαση στον χώρο αγώνων και το αγωνιστικό πρόγραμμα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η «Πελοπόννησος», ο peloponnisos FM 104,1 και το pelop.gr.