Δήμαρχος Ύδρας για τη φωτιά από βεγγαλικά: «Θα διεκδικήσουμε αποζημίωση από τους υπαιτίους»

Την οργή του για τον κίνδυνο ο οποίος απείλησε το πευκόδασος της Ύδρας εξαιτίας βεγγαλικών από παραπλέον σκάφος, εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κακουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

φωτιά

Την οργή του για τον κίνδυνο ο οποίος απείλησε το πευκόδασος της Ύδρας εξαιτίας βεγγαλικών από παραπλέον σκάφος, εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κακουδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

 

Ο κ. Κακουδάκης ευχαρίστησε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, τα εναέρια μέσα και τις ενισχυτικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο νησί και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την διεκδίκηση αποζημίωσης από τους υπαιτίους.

 

«Θα είχε απειληθεί ο οικισμός της Ύδρας», λέει ο δήμαρχος

«Βιώσαμε τρομερή βλάβη, ψυχική οδύνη και τρομοκρατήθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Είναι αδιανόητο ότι τέθηκαν σε τέτοιο κίνδυνο σε μέρα κόκκινου συναγερμού, σε απομονωμένη δασική έκταση στην οποία δεν είχαμε άμεση πεζή πρόσβαση για πυροσβεστική παρέμβαση. Σας υπενθυμίζω ότι από την Ύδρα δεν έχουμε καν ορατότητα προς το συγκεκριμένο σημείο, η περιοχή είναι σαφώς ορατή μόνο από τις Σπέτσες. Είμαι 10 χρόνια δήμαρχος του νησιού και πρώτη φορά συναντάω τέτοιο περιστατικό. Αν δεν είχε παρέμβει έγκαιρα η Πυροσβεστική, το δάσος θα είχε καεί και θα είχε απειληθεί ανοιχτά ο ίδιος ο οικισμός της Ύδρας».

 

Ερωτηθείς σχετικά με τη δίωξη του πληρώματος εν αντίθέσει με τους εκπροσώπους της πλοιοκτήτριας εταιρίας και τους μισθωτές, οι οποίοι μάλιστα αυθημερόν αναχώρησαν από τη χώρα, ο κ. Κακουδάκης υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της σχηματισθείσας δικογραφίας και επισήμανε την ανάγκη για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Τριταία Αχαΐας: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, ποια η κατάσταση στους οικισμούς που επλήγησαν ΦΩΤΟ

Ο πρόεδρος του ΟΣΕ στην «Π»: Θα καπνίσει ξανά το τρένο στην Πελοπόννησο

Φωτιά στην Υδρα – Καπετάνιος θαλαμηγού: «Με έχουν μπλέξει σε ένα ζήτημα που δεν έχουμε ευθύνη»

Ξεσπά η Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Με παρουσιάζουν ως αδίστακτη που θέλει να “παγιδεύσει” τον Λύτρα»

Νταγκεστάν: Διεθνής τρομοκρατική οργάνωση πίσω από την επίθεση – 19 θύματα, συμπεριλαμβανομένου ιερέα ΒΙΝΤΕΟ