«Δημόσιος διάλογος» για την Παιδεία

Το κύριο άρθρο της “Π” καταπιάνεται με την Παιδεία.

Η ΟΞΥΤΗΤΑ με την οποία έγινε η συζήτηση για τις αλλαγές στην παιδεία λέει πολλά για την κατάσταση στην παιδεία. Είναι αδύνατο για τις ελληνικες πολιτικές δυνάμεις να δουν το ζήτημα με υπερβατικό πνεύμα. Καθένας οφείλει να βλέπει στον άλλον την απόλυτη καταστροφή. Δεν λείπει, φυσικά, ο αμοραλισμός: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δεσμεύεται να αποκαταστήσει τους υποψήφιους που κόβονται λόγω ελάχιστης βάσης εισαγωγής, εν γνώσει του ότι πολλοί από αυτούς πράγματι δεν είναι κατάλληλοι για τη σχολή που κυνήγησαν. Η αντιπολίτευση κάνει τη δική της αριθμητική και ευελπιστεί σε άγρα ψήφων, από αποτυχόντες και συγγενείς.
ΕΤΣΙ, όταν αλλάζει η κυβέρνηση θα αλλάζει και το εκπαιδευτικό σύστημα και βέβαια το σύστημα εισαγωγής των εξετάσεων. Αλλά και αλλαγή να μη γίνει- η αριθμητική των κυβερνήσεων έχει άλλους κανόνες και υποχρεώνει σε ωριμότερες αποφάσεις- ενδιαμέσως θα υπονομεύεται το κύρος του συστήματος και θα ακούγονται πιο πολύ οι αδιάλλακτοι, οι λαϊκιστές και οι θιασώτες της ήσσονος προσπάθειας.
ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ανάμεσα θα βρίσκονται οι νέοι. Μακάρι να τους σεβόμαστε περισσότερο. Αλλά αυτό το έλλειμμα σεβασμού είναι διδακτικό. Μεγαλώνοντας οι νέοι επιστρέφουν στους θεσμούς και στο σύστημα το πνεύμα το οποίο εισέπραξαν στην πιο ευαίσθητη φάση της ζωής τους.

ΕΥΚΟΛΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ επί ενάμιση χρόνο σε ανακοινώσεις συνδικαλιστών ότι η υπόθεση της αναχαίτισης του κορονοϊού πρωτίστως εξαρτάται από την ενίσχυση των κρατικών δομών. Οσο περισσότεροι γιατροί, ιατρεία, διαγνωστικά μέσα, κλινικές και ΜΕΘ, τόσο μικρότερες θα είναι οι διαστάσεις του προβλήματος.
Η ΘΕΣΗ αυτή βολεύει εάν θέλεις να αποφεύγεις τα περιοριστικά μέτρα ή διλήμματα περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου και να εκφράζεις αρεστές θέσεις. Αλλά δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική βάση, πολλώ δε μάλλον εφόσον είδαμε τη μεταδοτικότητα του ιού.
ΕΥΚΟΛΕΣ θέσεις, σε κρίσιμες περιστάσεις. Οταν έρθει η ώρα θα γίνει το ταμείο της στάσης καθενός όλο αυτό τον καιρό.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ