Διπλή βράβευση για συντάκτες της «Π» με παρούσα την πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δύο συντάκτες της «Π» στους τιμώμενους των ετησίων δημογραφικών βραβείων. Ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος για το Λεύκωμα «Καρναβαλική Πάτρα» και ο Τάσος Σταθόπουλος για το Ενθετο «Επιλογές».

βράβευση

Ο δημοσιογράφοι της «Π» Παναγιώτης Ρηγόπουλος και Τάσος Σταθόπουλος ήταν ανάμεσα στους τιμώμενους των ετησίων δημογραφικών βραβείων, που έχει θεσμοθετήσει το Ιδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθαν. Μπότση».

Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης, τόνισε ότι η φετινή εκδήλωση είχε στόχο να εκπέμψει ένα διπλό μήνυμα δημοκρατίας και κοινωνικής υπευθυνότητας: «Μήνυμα δημοκρατίας, καθώς φέτος η Δημοκρατία μας γίνεται 50 ετών. Ωριμη πλέον, έμπειρη, χαλύβδινη και δυνατή, χωρίς κανένας να μπορεί να την απειλήσει. Αυτή η 50χρονη διαδρομή της ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία δεν ήταν εύκολη, ήταν μια διαδρομή κατά την οποία τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι διαδραμάτισαν τον δικό τους καταλυτικό ρόλο» υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Σωτήρης Τριανταφύλλου στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «κάποια αγαθά, όπως η ενημέρωση, δεν είναι δεδομένα, αλλά θέλουν κόπο, σκληρή δουλειά και τους κατάλληλους ανθρώπους για να διατηρηθούν και να συμβάλλουν στην πολυφωνία και στη δημοκρατική λειτουργία» είπε μεταξύ άλλων

Ο Παναγιώτης Ρηγόπουλος τιμήθηκε για την έκδοση του δίτομου Λευκώματος «Καρναβαλική Πάτρα» (εκδόσεις 24 Γράμματα), το οποίο είναι απότοκο πολυετούς και κοπιώδους δημοσιογραφικής έρευνας και καταγραφής.

Η απονομή του βραβείου έγινε από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα. Παράλληλα, ο πατρινός δημοσιογράφος, είχε την τιμή να επιδώσει το δίτομο λεύκωμα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία έδειξε αξίζει να σημειωθεί, μεγάλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του πονήματος και έδωσε τα συγχαρητήριά της στον Παναγιώτη Ρηγόπουλο, για τη σημαντική αυτή, όπως σημείωσε, πολιτιστική και λαογραφική καταγραφή.

Ο Τάσος Σταθόπουλος τιμήθηκε για την πάνω από 30 χρόνια δημοσιογραφική του πορεία και το εξαιρετικό ερευνητικό του έργο για την ανάδειξη αγνώστων πτυχών της τοπικής ιστορίας τα Αχαΐας. Αντιπροσωπευτικά δείγματα αυτής της καταγραφής, ως γνωστόν, αποτελούν τα ιστορικά ένθετα «Επιλογές» που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα από το 2014 έως και σήμερα, στο κυριακάτικο φύλλο της «Π». Η βράβευσή του έγινε από τον γνωστό δημοσιογράφο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καράμερο.

βράβευση βράβευση βράβευση βράβευση

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το πιο ζεστό καλοκαίρι με ακραίες θερμοκρασίες,ο αναλυτικός πίνακας του ECMWF που «δεν πέφτει ποτέ έξω»

Πάτρα: Έλεγχος για ενδοοικογενειακή βία αποκάλυψε αρχαία – «Τα βρήκα στα σκουπίδια»

Μητσοτάκης για Β. Μακεδονία: Ωρα να σοβαρευτούν, οδηγούνται σε διεθνή απομόνωση

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικών καναλιών, στα 5.800.000 ευρώ το παράνομο όφελος

Αναγνωρίστηκε το κράτος της Παλαιστίνης: Το Ισραήλ ανακαλεί τους πρεσβευτές του ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ