«Δουλεύουμε έξι μήνες για το κράτος»: Επίθεση Βελόπουλου για φόρους, μισθούς και ακρίβεια

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και τα εργασιακά άσκησε από τη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, προτείνοντας οριζόντιο φόρο 15%, κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ και επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

«Δουλεύουμε έξι μήνες για το κράτος»: Επίθεση Βελόπουλου για φόρους, μισθούς και ακρίβεια

Με αιχμή την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και τα εργασιακά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες και την οικονομία είναι η υπερφορολόγηση, επικαλούμενος μελέτη του Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών για την «ημέρα φορολογικής ελευθερίας».

«Δουλεύουμε σχεδόν έξι μήνες τον χρόνο για το κράτος. Δεν το λέω εγώ, αλλά μελέτη του Κέντρου Φιλελευθέρων Μελετών», ανέφερε, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει έξι μήνες χωρίς πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα.

Όπως είπε, η σημερινή φορολογική επιβάρυνση περιορίζει την κατανάλωση, την αποταμίευση, τις επενδύσεις και την ελευθερία επιλογών των πολιτών.

«Εμείς, μεταξύ άλλων, λέμε οριζόντιος φόρος 15% για όλους», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο του Μαξίμου η Καρυστιανού: Η σιωπή για τη Θεσσαλονίκη και τα ερωτήματα για fund

«Άνθρωποι που δεν έχουν εργαστεί έρχονται να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε «φάρσα» τη συζήτηση στη Βουλή, λέγοντας ότι άνθρωποι που, όπως υποστήριξε, δεν έχουν εργαστεί ποτέ, εμφανίζονται να δίνουν λύσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων.

Στο ίδιο πλαίσιο άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Μιλάμε για τα εργασιακά όταν πολιτικός αρχηγός, που θέλει να ξανακυβερνήσει, είναι κατ’ επιλογήν άνεργος. Ο κ. Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θριαμβολογεί για μικρές αυξήσεις, την ώρα που, όπως είπε, οι πολίτες βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης.

«Είναι πρόκληση άνθρωποι που ζουν στον πλούτο να θριαμβολογούν που δίνουν 40 ή 50 ευρώ μεικτά σε ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης», ανέφερε.

Κριτική για τη γραφειοκρατία στις επιχειρήσεις

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου, ο Κυριάκος Βελόπουλος στάθηκε και στο ζήτημα της γραφειοκρατίας για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Γιατί επιβάλλετε επιπλέον γραφειοκρατία στις ήδη επιβαρυμένες μικρές ελληνικές επιχειρήσεις;», διερωτήθηκε.

Ειδική αναφορά έκανε και στο άρθρο 10, το οποίο, όπως είπε, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα γνωρίζουν τις αποδοχές των συναδέλφων τους.

«Γιατί το κάνετε αυτό; Θα ξεσπάσουν αντιπαλότητες και καυγάδες», υποστήριξε.

«Η ακρίβεια είναι το άδειο καλάθι της νοικοκυράς»

Με έντονο τόνο μίλησε και για την ακρίβεια, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για οικονομικούς δείκτες, αλλά για καθημερινή πίεση στα νοικοκυριά.

«Η ακρίβεια δεν είναι απλώς αριθμοί. Είναι το άδειο καλάθι της νοικοκυράς, είναι το ενοίκιο που πνίγει, είναι ο μισθός που τελειώνει πριν τελειώσει ο μήνας», είπε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια, ενώ υποστήριξε ότι η πάταξή της θα μπορούσε να αυξήσει άμεσα το εισόδημα των πολιτών.

«Χτυπήστε την αισχροκέρδεια. Αν την χτυπήσετε, θα αυξηθεί το εισόδημα του Έλληνα. Και αυτό θα κάνει η Ελληνική Λύση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελληνική Λύση προτείνει «δρακόντειους νόμους», ελέγχους παντού και περιορισμό της αισχροκέρδειας των μεγάλων ομίλων, ενώ συνέδεσε το θέμα και με τη νοθεία στα καύσιμα.

Κατώτατος μισθός 1.500 ευρώ και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης

Ο κ. Βελόπουλος παρουσίασε και τις προτάσεις του κόμματός του για τα εργασιακά και το εισόδημα.

Όπως είπε, η Ελληνική Λύση προτείνει κατώτατο μισθό 1.500 ευρώ, πενθήμερη εργασία, κατάργηση της 13ωρης εργασίας, επαναφορά του εφάπαξ και των βαρέων ενσήμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και αυξήσεις στις συντάξεις.

«Εμείς δεν θέλουμε πρωθυπουργό που θυμώνει με την ακρίβεια, αλλά πρωθυπουργό που δίνει λύσεις», σημείωσε.

«Θα ξανασυστήσουμε τον ΟΕΚ»

Ειδική αναφορά έκανε και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, υποστηρίζοντας ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος.

Όπως ανέφερε, ο ΟΕΚ παραχώρησε 56.000 κατοικίες, χορήγησε 184.000 στεγαστικά δάνεια και κατασκεύασε οικισμούς, χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς η χρηματοδότησή του προερχόταν από εισφορές.

«Εμείς θα ξανασυστήσουμε τον ΟΕΚ», δήλωσε.

Για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι την εργαλειοποιεί πολιτικά.

«Εργαλειοποιείτε τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Καλά κάνετε και διαμαρτύρεστε, αλλά από τη διαμαρτυρία μέχρι την εργαλειοποίηση υπάρχει πολύς δρόμος», ανέφερε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση για διχαστικό λόγο, θέτοντας σειρά ερωτημάτων για προηγούμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Ποιος είναι εκείνος που δίχασε τους Έλληνες; Ποιος έλεγε ψεκασμένους τους Έλληνες; Ποιος μίλησε για πατριώτες της φακής; Ποιος είπε τζαμπατζήδες τους αναξιοπαθούντες που δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους;», είπε.

Αιχμές για Τουρκία και ΑΟΖ με Κύπρο

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας ανησυχία για τις κινήσεις της Άγκυρας και ασκώντας κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είδαμε τρεις επιτρόπους της ΕΕ να ικετεύουν τον Ερντογάν και να μας αδειάζουν. Την ίδια ώρα, ο Τραμπ δεν έρχεται στην Ελλάδα και μας αδειάζει κι εκείνος, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία κλιμακώνει με τη “Γαλάζια Πατρίδα”», ανέφερε.

Ο κ. Βελόπουλος τόνισε ότι η Ελληνική Λύση απαντά στη «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας πως «δεν τρομάζει» και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ανακήρυξη ΑΟΖ με την Κύπρο.

«Η Ελληνική Λύση πάντα θα είναι πρόβλημα για κάποιους», είπε κλείνοντας, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν ήρθε «για να το κατευθύνουν», αλλά για να σταθεί, όπως ανέφερε, «εκεί όπου πιστεύει: στον Έλληνα και στην Ελλάδα».

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125