Εφημερίες Νοσοκομείου Αιγίου: Ενστάσεις Μάρκου, επιβεβαιώνουν γιατροί και εργαζόμενοι

«Το βασικό πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι πως έχει αφεθεί στην τύχη του κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, από την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, είναι τετελεσμένο πως θα μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας, λόγω υποστελέχωσης», δηλώνει ο Πρόεδρος της ΕΙΝΑ, Δημήτρης Ζιαζιάς.

Εφημερίες Νοσοκομείου Αιγίου: Ενστάσεις Μάρκου, επιβεβαιώνουν γιατροί και εργαζόμενοι

Την έντονη δυσαρέσκεια του επιστημονικoύ υπευθύνου στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και προέδρου του Σωματείου Γενικών Ιατρών Ελλάδας Σπύρου Μάρκου, προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Αιγίου, στο οποίο παρατηρήθηκαν δημόσιες διαφωνίες για τα κενά στις εφημερίες του Χειρουργικού Τομέα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Νοσοκομείο Αιγίου: Τρίζει η καρέκλα του διοικητή, με «λειψές» αποφάσεις

Χαρακτηρίζει τα αναγραφόμενα «ψευδή και συκοφαντικά, αφού ουδέποτε απείλησε τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, με νομικά μέτρα», ισχυρισμός περίεργος, ωστόσο, αφού ουδεμία τέτοια αναφορά δεν υπήρχε από την «Π», αντιθέτως υπήρχε ανάλογη ενώπιον του διοικητή Θ. Γεωργάκη, την οποία και επιβεβαιώνουν παριστάμενοι ιατροί – διευθυντές κλινικών.

Εφημερίες Νοσοκομείου Αιγίου: Ενστάσεις Μάρκου, επιβεβαιώνουν γιατροί και εργαζόμενοι

Ο επιστημονικός υπευθύνος στο Κέντρο Υγείας Ακράτας και Πρόεδρος, του Σωματείου Γενικών Ιατρών Ελλάδας Σπύρος Μάρκου.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, ο κ. Καρβέλης «ζήτησε συνεργασία του ΚΥ ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Παθολογικού Τμήματος με τις εφημερίες και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι γιατροί του, όπου διατέθηκαν 43 εφημερίες από τους γενικούς γιατρούς του, αφού σηκώνει όλο το βάρος λειτουργίας του Νοσοκομείου και χρειάζεται στήριξη». Επίσης, λέει ότι, οι γενικοί γιατροί δεν μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες του Χειρουργικού, αφού δεν είναι χειρουργοί – ορθοπεδικοί, εκτός κι αν είναι να κοροϊδεύουν τον κόσμο, υποδυόμενοι αυτούς, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του».

Στην αναφορά της «Π» ότι είναι πολλοί οι 2 γιατροί που εφημερεύουν καθημερινά στο ΚΥ, το θεωρεί «αίολο». Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ο κ. Καρβέλης δεν επέδειξε «δειλία» απέναντι του», ότι «στο ΕΣΥ δεν υπάρχουν εχθροί αλλά συνεργάτες που λειτουργούν εντός του νόμου». Η «Π» πάντως αναγνώρισε την ορθή προσπάθεια του κ. Μάρκου να στηρίξει τη νοσηλευτική μονάδα που διευθύνει, αναφορά που περιέργως, ο ίδιος, ξεπερνά στην κριτική του.

Χθες – κι ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις – η Επιτροπή Ιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, σε επικοινωνία που είχε η «Π» μαζί τους, για επιβεβαίωση ή μη του ρεπορτάζ της «Π», το «προσυπέγραψαν» ως αληθές, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, με παρέμβασή του στην «Π», δήλωσε: «Το βασικό πρόβλημα του Νοσοκομείου είναι πως έχει αφεθεί στην τύχη του κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, από την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, είναι τετελεσμένο πως θα μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας, λόγω υποστελέχωσης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρωτοβουλία απ’ τα Καλάβρυτα για την Αϊτή, «αγκαλιάζει» πια όλη τη χώρα
Αστακός: Καταδίωξη μετά από κλοπή ψαριών 500 κιλών από ιχθυοκαλλιέργεια
Ηλεία: «Έφυγε» 44χρονος ιερέας από Covid - Είχε μεταφερθεί με συμπτώματα στο Νοσοκομείο στο Ρίο
Συλλυπητήρια Πελετίδη για το θάνατο του Γιώργου Βεργανελάκη