ΚΙΝΑΛ – Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» – Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Χαμός στο ΠΑΣΟΚ τρεις μέρες πριν τον «τελικό» της Κυριακής! Ο Παπανδρέου έθεσε ευθέως την «απειλή» ότι με Ανδρουλάκη αρχηγό, το Κίνημα θα εξαφανιστεί στη Βουλή, προς τέρψη Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ο Λοβέρδος αποκάλυψε ότι πρότεινε στον Παπανδρέου να μην κατέβει στον «τελικό». Και ο Γερουλάνος έριξε τη…βόμβα, κάνοντας πρόταση, σε περίπτωση νίκης του Ανδρουλάκη, να οριστεί εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή ο…Παπανδρέου!!!

Μία ακόμα σπίθα στη φωτιά της κόντρας των δύο φιναλίστ του «τελικού» άναψε χθες από το…στόμα του Γιώργου Παπανδρέου: «Αν εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα υπάρχει κενό στη Βουλή και θα κάνουν πάρτι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας. Αν μάλιστα γίνουν εκλογές μέσα στο 2022, που είναι πολύ πιθανό, και με δεδομένο ότι θα γίνουν με απλή αναλογική, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Αν όμως είναι πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης, θα λείπει από όλες τις μάχες».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για μυστική συμφωνία Ανδρουλάκη-Λοβέρδου:«Δεν ξέρω ποια συμφωνία έχουν κάνει. Δεν ξέρω τι έχουν συνεννοηθεί, ας μας το πουν οι ίδιοι».

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, εκτός από όσους «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις…

Την ίδια ώρα, ο Λοβέρδος επέμεινε ότι δεν υπήρξε καμία συναλλαγή μεταξύ αυτού και του Νίκου Ανδρουλάκη: «Η δική μου πρόταση προς τον κ. Παπανδρέου ήταν να μην κατέβει στον δεύτερο γύρο και να πάμε όλοι μαζί, αξιοποιώντας τις 270.000 ψήφους».

Οσο για την πρόβλεψή του για την Κυριακή; «Με την προϋπόθεση ότι θα ψηφίσουν πάλι πολλοί πολίτες, η νίκη του Ανδρουλάκη θα είναι μεγάλη».

Ο Παύλος Γερουλάνος σε ερώτηση ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα στη Βουλή σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, απάντησε: «Θα πρότεινα στην ΚΟ τον πρώτο σε ψήφους κοινοβουλευτικό από την εσωκομματική εκλογική διαδικασία». Δηλαδή τον Γ. Παπανδρέου!!!

«Με μεγάλη διαφορά κερδίζει ο Ανδρουλάκης και ανοίγει νέα σελίδα»

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Ο Νίκος Μοίραλης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ

Ο Νίκος Μοίραλης, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ, από τα βαριά χαρτιά της παράταξης Ανδρουλάκη στην Αχαϊα, τόνισε: «Η βάση του Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε μαζικά στις εσωκομματικές διαδικασίες και έδειξε με την ψήφο της ότι επιζητά την ανανέωση και απαιτεί την ενότητα, ώστε να φανεί η προοπτική της ανόδου. Τη δεύτερη Κυριακή θα επιστεγαστεί το αποτέλεσμα της 5ης Δεκεμβρίου και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κόψει πρώτος το νήμα με μεγάλη διαφοιρά. Από τη Δευτέρα ξεκινάμε τη μάχη αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ. Θα είμαστε πλέον πρωταγωνιστές στα δημόσια δρώμενα του τόπου».

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Ο Γιάννης Ταπεινός, πρώην αντινομάρχης Αχαϊας και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Ταπεινός, πρώην αντινομάρχης Αχαϊας και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας με το ΚΙΝΑΛ -ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2019, έχει ταχθεί εξ αρχής με τον Νίκο Ανδρουλάκη:

«Το εντυπωσιακό μήνυμα που έδωσαν οι 270.000 ψηφοφόροι του πρώτου γύρου αντηχεί σήμερα συνολικά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Στόχος μας, το ΠΑΣΟΚ να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής στα πολιτικά πράγματα. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να ανοίξει η νέα σελίδα στην ιστορία της μεγάλης παράταξης που άφησε το στίγμα της στην μεταπολιτευτική πορεία του τόπου και τώρα καλείται να εκφράσει ξανά την πλειοψηφία της κοινωνίας
Μια ισχυρή εντολή την Κυριακή θα δώσει ώθηση στην ελπίδα που όπως όλα δείχνουν αναμένει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που προέρχονται από την παραδοσιακή δεξαμενή του μεγάλου ΠΑΣΟΚ».

«Πρόεδρο αυτόφωτο και όχι υπό επιτήρηση»!

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Ο Ανδρέας Κελεπούρης, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Κελεπούρης, πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δε, θεωρεί πως η ανατροπή και η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου είναι μονόδρομος για την ανάσταση του ΠΑΣΟΚ: Επτά ερωτήματα για το τι πρόεδρο θέλουμε. Επέλεξα σκοπίμως το επτά, όσες είναι οι ακτίνες του Ήλιου του ΠΑΣΟΚ (αλλαγή συμβόλου, Βενιζέλος 3/9/2012 ).

Παπανδρέου ή Ανδρουλάκης;

-Θέλουμε πρόεδρο έμπειρο με διεθνή αναγνώριση ή ένα νέο που πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί κι από ποιους;

-Θέλουμε πρόεδρο με συγκριτικά πλεονεκτήματα από τους άλλους πρόεδρους κομμάτων του κοινοβουλίου ή κάποιον που απλά θα «κοσμεί» την Χαριλάου Τρικούπη;

-Θέλουμε πρόεδρο που μπορεί να φέρει ανατροπές τώρα ή πρόεδρο που θα ζητάει την ανοχή μας μέχρι να «ωριμάσει»;

-Θέλουμε πρόεδρο με στρατηγική πλειοψηφικής δύναμης ή πρόεδρο που περιμένει να δει το ποσοστό που θα πάρει στις εκλογές και μετά θα μας πει τι θα κάνει;

-Θέλουμε πρόεδρο που σε όλη την πολιτική του διαδρομή ήταν ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, που έκανε ρήξεις και βαθιές τομές, ή έναν πρόεδρο που δεν έχει ακόμη καταλάβει τι πιστεύει, δεν έχει συστηθεί πολιτικά και λέει απλά ότι είναι νέος («νεόγερο» (νέο με παλαιοκομματική αντίληψη ) τον αποκάλεσε ο Λοβέρδος πριν κάνει την κολοτούμπα);

-Θέλουμε έναν πρόεδρο που ξέρουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του ή ένα πρόεδρο που θα γνωρίσει τον εαυτό του μέσα απ’ τα λάθη που θα κάνει;

-Θέλουμε έναν πρόεδρο αυτόφωτο εντός κι εκτός βουλής ή έναν πρόεδρο υπό «επιτήρηση» που θα είναι «βούτυρο» στο ψωμί του Μητσοτάκη και του Τσίπρα;

Ο Παπανδρέου έχει πλεονέκτημα το «τώρα».
Ο Ανδρουλάκης θα εμφανιστεί μετά τις εκλογές. Η πολιτική, η ζωή, η χώρα και η παράταξη δεν μπορούν να περιμένουν. Παπανδρέου λοιπόν ΕΔΩ και ΤΩΡΑ».

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Αρης Παναγόπουλος: «Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε μια πολύ σημαντική απόφαση. Η μία επιλογή είναι ο Γιώργος Παπανδρέου που έφερε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, τον νόμο Κατσέλη με την προστασία της πρώτης κατοικίας, την Διαύγεια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων. Η άλλη επιλογή είναι το πολιτικό παιδί του Βενιζέλου, τον οποίο γνωρίσαμε ως γραμματέα του κόμματος την εποχή συγκυβέρνησης με τον Σαμαρά. Αλήθεια, θα μπορέσει ο κ. Ανδρουλάκης να είναι ευρωβουλευτής αμειβόμενος με 25.000 € μηνιαίως και όντας στις Βρυξέλλες να λύσει τα προβλήματα των πολιτών και να αντιπαρατεθεί στους Μητσοτάκη – Τσίπρα μέσω αντιπροσώπου; Δεν είναι τυχαίο ότι τα ΜΜΕ μαζί με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν Ανδρουλάκη για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όλοι οι προοδευτικοί πολίτες να δώσουν την απάντηση τους, εκλέγοντας πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου»

Δημήτρης Κατσικόπουλος: H κοινωνία απαιτεί ανανέωση

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Ο πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Ο πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κατσικόπουλος τάσσεται ανοιχτά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη:
«Η εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που προσήλθαν στον πρώτο γύρο καταδεικνύει ένα δυνατό ρεύμα ανανέωσης, μια βαθιά ανάγκη για κατάθεση σύγχρονου πολιτικού αφηγήματος.

Η θεαματική συμμετοχή των πολιτών και της νεολαίας καθώς και τα ποσοστά που προέκυψαν από την κάλπη, υπαγορεύουν την υποχρέωση να κινηθούμε σε αυτό που η ίδια η κοινωνία υποδεικνύει ως ανάγκη της για την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς και να σεβαστούμε την διάθεση αλλαγής που εκφράστηκε με τρόπο ηχηρό στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εκτιμώ, αναγνωρίζω και σέβομαι τη διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου και τη συνεισφορά του στο Κίνημά μας.
Αυτό που προέχει, όμως, αυτή την κρίσιμη στιγμή, είναι να αναγνώσουμε σωστά το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες και να πορευτούμε με βάση τον σεβασμό στην πλειοψηφία.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη για να γυρίσουμε ΟΛΟΙ μαζί τη σελίδα στην ιστορία της παράταξής μας».

Ανδρεάς Τριανταφυλλόπουλος: «Δεν αρκεί το ηλικιακό..…»

ΚΙΝΑΛ - Αχαΐα: Εχει πάρει φωτιά το «ντέρμπι» - Τοπικά στελέχη στην «Π» για την εκλογή Προέδρου

Ο πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος

Ο πρώην βουλευτής Αχαϊας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος έχει πάρει επίσημα θέση υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου:
«Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει την πείρα και την δύναμη να μεγαλώσει την παράταξη, ώστε να ηγεμονεύσει στον κεντροαριστερό χώρο και να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Να ξέρει και να μπορεί να διοικήσει το κόμμα και την χώρα, πράγμα καθόλου εύκολο.

Να έχει κύρος, διεθνή εμπειρία και αναγνωρισιμότητα.

Στον κοινοβουλευτικό στίβο να είναι παρών, να παρουσιάζει με πλήρη επάρκεια τις θέσεις του κόμματός μας, αυτός ο ίδιος και όχι δια αντιπροσώπων.
Να σπάει την κομματική γραφειοκρατία και τα παραμάγαζα και όχι να φτιάχνει στρατούς κομματικής επιβολής. Αυτό δεν είναι ανανέωση.

Επειδή όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποδεδειγμένα τα διαθέτει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επειδή η ηλικιακή και μόνο ανανέωση δεν αποτελεί την ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αναγέννηση ενός κόμματος.

Σας καλώ ΟΛΟΥΣ να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής μαζικά, στηρίζοντας και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ