Ελλείψεις – καθυστερήσεις δεν είναι…θέλημα Θεού!

Οι καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα, πέρα από τις τοπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις και το «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ αυτοδιοικητικών, ανέδειξαν – από νωρίς φέτος – το ζήτημα αιχμής, που δεν είναι άλλο από το να γίνουν άμεσα έργα θωράκισης και προστασίας, για να μην πνιγούμε με τις επόμενες βροχές.

Η Κυβέρνηση παρουσιάζει «ολιστικά» σχέδια, με αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει το πότε αυτά θα ξεκινήσουν. Η απάντηση…«άμεσα», στην Ελλάδα, σημαίνει ακόμα και ποτέ!

Η περίπτωση της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας, του Ερυμάνθου, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που «βούλιαξαν» από την πρώτη κιόλας νεροποντή, για ακόμη μία φορά αποκάλυψε τη γύμνια του Κράτους και μετά της Περιφέρειας ή των κατά τόπους Δήμων, όταν πρόκειται για τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των δημόσιων υποδομών.

Σήμερα, αποδεικνύεται πως, συμβάσεις με εργολάβους «αποκαταστάσεων» – ενίοτε και με γενναίες «εκπτώσεις» – έγιναν ουκ ολίγες. Όμως, τα αναγκαία έργα προστασίας των πληγησών περιοχών, φάνηκε σαν μην έγιναν καθόλου ή σαν να έγιναν μισά!

Στην όλη αυτή κατάσταση, ο κρατικός μηχανισμός, καλό θα ήταν να μην «παπαγαλίζει» – γενικά κι αόριστα – τα περί «ατομικής ευθύνης», με θράσος προς τους πλημμυροπαθείς. Ούτε και να αρκείται στο «φθηνό» επιχείρημα ότι, «με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς και δεν μπορεί, κανείς, να ελέγξει τα φυσικά φαινόμενα»!

Κι επειδή ο όρος «πολιτικά εγκλήματα» έχει επανέλθει στο δημόσιο διάλογο, οι καταστροφές είναι από μόνες τους έγκλημα και μάλιστα «προδιαγεγραμμένο».

Ας δεχθούμε πως δεν είναι εκ προ μελέτης, αλλά εξ αμελείας, με παντελή έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης, αντιδιαβρωτικών έργων, μελετών και υποδομών.
Αυτές οι ελλείψεις και καθυστερήσεις, σίγουρα, δεν είναι βέβαια …θέλημα Θεού!

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ