Ενα τοπικό όργανο στην Αχαΐα του 2021

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο νομαρχιακό όργανο της ΝΔ, όπως προέβλεψε η «Π», δεν είχαν διχαστική επίδραση στον στελεχιακό μηχανισμό και στο κοινωνικό σώμα της παράταξης.

ΣΕ ΑΥΤΟ συνέβαλαν πολλοί παράγοντες. Οι μείζονες προτεραιότητες που θέτουν σε όλους οι συγκυρίες, η στρατηγική και το ύφος των υποψηφίων, αλλά και μια γνωστή πραγματικότητα: Τα κόμματα δεν έχουν τη σημασία και το εκτόπισμα που είχαν στο παρελθόν στον δημόσιο βίο και την κοινωνική ζωή.

ΜΗΝ ξεχνάμε άλλωστε ότι αυτό που αποκαλείται δημόσια ζωή κατά ένα μεγάλο μέρος έχει μετακινηθεί στο διαδίκτυο. Εκεί γίνονται μάχες και διακίνηση ιδεών, με όρους ποιότητας, πάθους, κιτρινισμού ή μικρότητας, ανάλογα με την ποιότητα των προσώπων και το ειδικό κλίμα κάθε περίστασης.

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ για τη νέα ηγεσία θα είναι να αναμετρηθεί με αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα. Ενα τέτοιο στοίχημα είναι άνισο: Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει την ροή της ιστορίας και των κοινωνικών ρευμάτων μέσα από το γραφείο ενός περιφερειακού κομματικού οργάνου που βλέπει κόσμο να περνάει την πόρτα του σε επισκέψεις υπουργών ή σε οικογενειακές εκλογές, και αν.

ΑΛΛΑ όταν δεν πηγαίνει το βουνό στον Μωάμεθ, πηγαίνει ο Μωάμεθ στο βουνό. Η νέα ηγεσία μπορεί να δοκιμάσει άλλες τεχνικές προσέγγισης της κοινωνίας, σε συνδυασμό με παραγωγή πολιτικής αξιώσεων σε επιμέρους τομείς της τοπικής ζωής.

ΣΗΜΕΡΑ οι κομματικές οργανώσεις καλούνται να είναι κάτι παραπάνω από άβουλοι προωθητικοί μηχανισμοί κεντρικής προπαγάνδας ή εθελόδουλοι αερόσακοι. Η αποστολή τους μπορεί να επεκτείνεται στην επαφή με τον γνήσιο κοινωνικό σφυγμό και την καλλιέργεια ιδεών που μπορούν να πάνε όλους μας ένα βήμα μπροστά.

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ δεν μπορούν να είναι αυτό που ήταν γιατί η κοινωνία δεν είναι αυτό που ήταν. Τι πρέπει να κάνει το κόμμα; Να παρακολουθήσει την κοινωνία. Οχι ασφαλώς για να άγεται και να φέρεται από το πεζοδρόμιο και το φέισμπουκ. Αλλά για να μπορέσει να εκφράσει τον κόσμο, προτείνοντάς του το κατάλληλο φως.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ