Επώδυναι συνεργασίαι και σταθεραί κυβερνήσεις

Του Ανδρέα Μάζη, Γιατρός – χειρουργός, μέλος «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Πάτρας και του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Υπάρχει έντονος και διάχυτος ανασφάλεια εις τον λαόν, μπροστά εις το ενδεχόμενον, να μη προκύψει σταθερά κυβέρνησις εις τας εκλογάς της ανοίξεως.

Ως δημοκρατικός και ευαίσθητος άνθρωπος, ανησυχώ και αγωνιώ για το ενδεχόμενον να υπάρξουν ανωμαλίαι και να υποκύψουν τα κόμματα εις την ανάγκη δια συνεργασίας. Παλαιόθεν, ενθυμούμαι μεγάλας και συγκλονιστικάς επιτυχίας σταθερών κυβερνήσεων, και τις σκέφτομαι με νοσταλγίαν.

Την σταθεράν 8ετίαν της ΕΡΕ του εθνάρχου, με κατά κεφαλήν εισόδημα ανώτερον της Ολλανδίας, με μερικάς χιλιάδας συμπατριωτών διαβιούντων εις τα υπέροχα νησιά μας, με τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων της βασιλίσσης μας (λυσσάξανε οι φανατικοί να την πολεμούν), με τας εθνικάς οργανώσεις, την Καρφίτσα του κ. Γιοσμά (ένιοι, τον αποκαλούσαν Φον Γιοσμάν, επειδή διατηρούσε κάποιες φιλικές σχέσεις με τις κατοχικάς αρχάς), με τα γραφικά τρίκυκλα και την συμμετοχήν δέντρων εις τας εκλογάς.

Εν συνεχεία την 7ετή σταθερότητα των στρατιωτικών μας, με κάποιαν ήπιαν αστυνόμευσιν και βασάνους (επίσης ηπίας), και την τελευταίαν 15ετίαν, τας λοιπάς σταθεράς κυβερνήσεις, ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ (με συστράτευσιν των αγαπητών πατριωτών, Πλεύρη ,Βορίδη και Αδώνιδος των καλαθιών), την κυβέρνησιν του αγαπητού μου, τραπεζικού υπαλλήλου κ. Παπαδήμου, την υπέροχην συνέχειαν, με ΣΥΡΙΖΑ (με αυτοθυσίαν δέχτηκαν βοήθεια του κ. Καμμένου των ανεξαρτήτων, μεταξύ μας, για ποια ανεξαρτησία μιλάμε, λειτουργούσε σαν υπάλληλος, του καλού διπλωματικού εκπροσώπου).

Το παιδί μου, με είδε πολύ αγχωμένον και ανήσυχον και με αντέκρουσεν. Δεν μου λες, τρελλάθηκες; Τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι, οι σταθερές κυβερνήσεις δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μνημόνια, μείωση μισθών και συντάξεων, αιματηρή φορολόγηση των πολλών και φτωχών, κτυπήματα στους εργάτες (Νόμοι Βούρτση – Αχτσιόγλου), και νόμος Χατζηδάκη (σωματεία εργοδοτών), απαγόρευση πορειών και συναθροίσεων κ.α. Επίσης λόγω αντιδράσεων, όρισαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και ως ιδιώνυμο αδίκημα την παρεμπόδισή τους, και αρπάζουν τα σπιτάκια του κοσμάκη, διέλυσαν Παιδεία και Υγεία (ο μουστάκιας του ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Κεραμέως της Παιδείας, δεν άφησαν κεραμίδι στη θέση του). Δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί τα βρίσκουν, όταν το απαιτούν τα αφεντικά τους; Με κούφανε το παιδί.

Σαν Πατρινός, οφείλω να τονίσω ότι στην Πάτρα, όλοι αυτοί οι κομματικοί οργανισμοί, οι συνεργάτες στο σφάξιμο, είναι μονιασμένοι. Είναι απόλυτα ενωμένοι και έχουν βάλει στόχο μοναδικό, την δημοτική αρχή Πελετίδη! (ρε τον μπαγάσα τον συνάδελφο!). ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Καρναβαλιστές, ωρολογοποιοί, νταραβεριτζήδες, γραφικοί εργατέμποροι και άλλοι, ασχολούνται, μονιασμένοι απόλυτα, με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Πώς να μας φάνε !

Και μείς τι κάνουμε; Τι πρέπει να επιχειρήσουμε; Ποιος έχει δίκιο και ποιος φταίει για όλα αυτά; Να εμπιστευθούμε αυτούς που δεν παραιτούνται. Που παλεύουν για τα προβλήματα του εργαζόμενου.

Είναι βέβαιο ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι… χειρότερη από τις προηγούμενες. Απαιτείται συστράτευση, με την δύναμη που οργανώνει τις αντιστάσεις στις επιθέσεις των μεγάλων αφεντικών και έχει τιμιότητα και συνέπεια.

Οι εκλογές πρέπει να δώσουν δυνατό ΚΚΕ, που αποτελεί εγγύηση για καλύτερες προοπτικές αγώνα. Οι άνεργοι, οι χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι τίμιοι και ευαίσθητοι επιστήμονες, οι συνταξιούχοι, πρέπει να ξέρουν ότι οι μνημονιακοί φορείς και τα κόμματά τους, κάνουν θόρυβο περί αυτοδυναμίας, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τα βρουν, όπως στο παρελθόν, όταν αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των ολίγων, που υπηρετούν με συνέπεια.
Ας είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι, αισιόδοξοι, κοινωνικοί και αγωνιστικοί, αυτήν την άνοιξη, που μπορεί να φέρει περισσότερη ελπίδα για τον λαό μας.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments