Φερτάκης για πυροσβέστες Ακράτας: “Δεν κρύβονται, δεν “παραθερίζουν”…περιπολούν”

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, καταγγέλλει ρητά και κατηγορηματικά ως «απαράδεκτες και προσβλητικές» τις δηλώσεις που αφορούν στο πυροσβεστικό προσωπικό.

Φερτάκης για πυροσβέστες Ακράτας: "Δεν κρύβονται, δεν "παραθερίζουν"...περιπολούν"

Σε απάντηση της καταγγελίας του μέλους της αντιπολίτευσης Πάνου Γιαννούλη, όπως αυτή την αλίευσε και προέβαλε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» από το δημοτικό συμβούλιο, απάντησε χθες η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Ελλάδας, που καταγγέλλει ρητά και κατηγορηματικά ως «απαράδεκτες και προσβλητικές» τις δηλώσεις που αφορούν στο πυροσβεστικό προσωπικό, και κατ’ επέκταση το Πυροσβεστικό Σώμα.

Αιγιάλεια: Φοβούνται φωτιά από κατασκηνωτές στη Λίμνη Τσιβλού – Καταγγέλλουν ως «παραθεριστές» τους Πυροσβέστες!

Ο πρόεδρος Βασίλης Φερτάκης αναφέρει πως ο χαρακτηρισμός τους ως «παραθεριστές» όχι μόνο αμαυρώνει αλλά προσβάλλει βάναυσα τους πυροσβέστες, οι οποίοι νυχθημερόν, με φιλότιμο, ατελείωτες ώρες απλήρωτης μη κανονικής εργασίας, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό δίνουν μόνιμη και καθημερινή μάχη για την προστασία ζωής και περιουσίας πολιτών αλλά και φυσικού πλούτου.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Λίμνης Τσιβλού, η Ένωση γνωστοποιεί ότι κατά την αντιπυρική περίοδο προβλέπεται το περιπολικό της περιοχής έχει την ευθύνη του ευρύτερου ορεινού όγκου της Ακράτας. «Το μεγαλύτερο μέρος της περιπολίας διεξάγεται στη λίμνη, ενώ τα σαββατοκύριακα λόγω κατασκηνωτών, βρίσκεται συνέχεια εκεί κι ανάλογα με την επικινδυνότητα διανυκτερεύει. Συνεπώς, οι πυροσβέστες όχι μόνο δεν κρύβονται και δεν «παραθερίζουν», αλλά είναι εκεί περιπολούν και διαφυλάττουν την περιοχή, και όταν απαιτηθεί θα επιχειρήσουν, υπερβάλλοντας εαυτούς. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της μεγάλης έλλειψης μονίμου προσωπικού, έχει επιφορτιστεί και με τη φύλαξη της Ολυμπίας Οδού» τονίζει ο κ. Φερτάκης
Αξιοσημείωτο είναι το στοιχείο ότι, από το 1999 οπότε και ιδρύθηκε το ΠΚ Ακράτας, καμία φωτιά που εκδηλώθηκε στη λίμνη δνε εξελίχθηκε σε πυρκαγιά.

Λίμνη Τσιβλού: Τι απαντούν στο pelop.gr oι Πυροσβέστες στις καταγγελίες για “παραθερισμό”

Τέλος, καλεί τον κ. Γιαννούλη άμεσα να ανακαλέσει για ν’ αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια και η προσφορά του πυροσβεστικού προσωπικού και ταυτόχρονα αναμένει από τη δημοτική αρχή να πάρει δημόσια θέση , αλλά και οι δύο μαζί να συνταχθούν στην υπερπροσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
2 μήνες πριν

χωρίς να παραβλέπουμε το έργο τους, πως γίνεται αρκετοί από αυτούς να έχουν χρόνο και για 2η δουλειά (συνήθως επιχειρηματική);


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ