Φόρος τιμής στα αδικοχαμένα θύματα της οδού Βότση στην Πάτρα
Ηταν εκεί μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων και ο αν. αντιπεριφερειάρχη
Τελέστηκε, σε βαρύ κλίμα, το ετήσιο μνημόσυνο για τα 6 θύματα που βρήκαν πριν από 35 χρόνια τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.
Το μνημόσυνο τελέστηκε στο χώρο της τραγωδίας, στη διασταύρωση των οδών Βότση και Όθωνος Αμαλίας, απέναντι από το κτίριο του Βρετανικού υποπροξενείου, όπου ο Δήμος Πατρέων το 2000 ανήγειρε μνημείο για τα θύματα.
Παρών στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο δημοτικός σύμβουλος και επκεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς.
Κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στα Θύματα Τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Στεκόμαστε απέναντι στις αιτίες που προκάλεσαν και προκαλούν αυτές τις τραγωδίες στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, και είναι γνωστές. Είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται με στόχο την κυριαρχία του χρήματος και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για την συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια των λίγων που τον κατέχουν.
Ας κρατήσουμε ζωντανό στη μνήμη μας αυτό που συνέβη εδώ. Να τιμούμε τους ανθρώπους που χάσαμε και ταυτόχρονα να διεκδικούμε ως κοινωνία να πάψουν οι αιτίες που αναπαράγουν τέτοιες τραγωδίες με θύματα αθώους».
Τα θύματα της έκρηξης, στις 19 Απριλίου του 1991, ήταν ο Γιώργος Παπασωτηρόπουλος 58 χρόνων, ο Βασίλης Κυριακόπουλος 53 χρόνων, ο Γιάννης Καυκάς 25 χρόνων, η Όλγα Στραγγαλινού 25 χρόνων, ο Δημήτρης Σεϊτανίδης 23 χρόνων και η Γεωργία Βέρρα 24 χρόνων.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Καταρράκτη Πατρών ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Αχαΐα: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Σπ. Σκιαδαρέσης ΦΩΤΟ
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
