Φωτιά στην Κρεμαστή Λακωνίας – Στη μάχη 4 εναέρια μέσα
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στην ορεινή περιοχή της Λακωνίας – Ισχυρή κινητοποίηση με εναέρια μέσα για να περιοριστούν οι φλόγες
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή της Κρεμαστής Λακωνίας, προκαλώντας κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.
Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν βάρος στον έλεγχο της φωτιάς πριν αυτή μπορέσει να επεκταθεί στην ορεινή βλάστηση της περιοχής.
Ορεινή και κατάφυτη η περιοχή
Η Κρεμαστή βρίσκεται στον Δήμο Ευρώτα, στην ορεινή Λακωνία, σε υψόμετρο περίπου 860 μέτρων και στις πλαγιές του Πάρνωνα. Πρόκειται για περιοχή με έντονη δασική βλάστηση, καθώς γύρω από τον οικισμό εκτείνονται πευκοδάση και ελατοδάσος.
Ακριβώς λόγω της μορφολογίας και της βλάστησης της περιοχής, η παρουσία των εναέριων μέσων θεωρείται κρίσιμη για την προσπάθεια γρήγορου περιορισμού της πυρκαγιάς.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και η εικόνα του μετώπου αξιολογείται συνεχώς.
Νεότερη ενημέρωση αναμένεται για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και την έκταση της επιχείρησης κατάσβεσης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Γεμάτη κέφι βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χόβολης Καλαβρύτων
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Πεζοπορία στο Μονοπάτι «Άη Θανάσης» στο Λειβάρτζι Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
