Γλυκιά δεύτερη ευκαιρία: Τι να κάνετε τα πασχαλινά κουλουράκια και το τσουρέκι που περίσσεψε

Ιδέες και συνταγές για να μεταμορφώσετε τα «ξεχασμένα» πασχαλινά γλυκά σε λαχταριστά επιδόρπια

πασχαλινά

Πέρασε το Πάσχα, έσβησαν τα κόκκινα κεριά, αλλά το τραπέζι ακόμα φιλοξενεί εκείνα τα λαχταριστά κουλουράκια και τα αρωματικά τσουρέκια που – όσο νόστιμα κι αν είναι – δεν λένε να τελειώσουν…

Αντί να τα βλέπετε να στεγνώνουν μέρα με τη μέρα, αξιοποιήστε τα με δημιουργικό τρόπο στην κουζίνα. Η ελληνική παράδοση δίνει τη σκυτάλη στη φαντασία, και η επαναχρησιμοποίηση των πασχαλινών γλυκών γίνεται… τέχνη!

Κουλουράκια που γίνονται βάση για τσιζκέικ

Τα κλασικά βουτυράτα κουλουράκια της γιαγιάς τρίβονται στον επεξεργαστή τροφίμων και αναμειγνύονται με λίγο λιωμένο βούτυρο. Έτσι δημιουργείται μια πλούσια και αρωματική βάση για cheesecake – ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από την κλασική digestive επιλογή.

Ταιριάζει τέλεια με δροσερό γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι.

πασχαλινά

Τσουρέκι που μεταμορφώνεται σε πουτίγκα

Το ελαφρώς ξεραμένο τσουρέκι είναι ιδανικό για ένα παραδοσιακό βρετανικό bread pudding – αλλά με ελληνική υπογραφή.

Κόψτε το σε φέτες ή κύβους, βρέξτε το με ένα μείγμα από γάλα, αυγά, ζάχαρη και βανίλια, προσθέστε σταφίδες ή κομματάκια σοκολάτας και ψήστε το μέχρι να χρυσαφίσει. Σερβίρεται ζεστό, με μία μπάλα παγωτό καϊμάκι.

πασχαλινά

Τρουφάκια από κουλουράκια και τσουρέκι

Ανακατέψτε θρυμματισμένα κουλουράκια ή τσουρέκι με λίγο τυρί κρέμα ή συμπυκνωμένο γάλα και λιωμένη σοκολάτα. Πλάστε μπαλάκια, βουτήξτε τα σε κουβερτούρα και πασπαλίστε με καρύδια ή ινδική καρύδα.

Τα homemade τρουφάκια αυτά μοιάζουν με σοκολατάκια και εξαφανίζονται στο λεπτό!

Ροφήματα και συνοδευτικά

Αν θέλετε κάτι πιο απλό, το τσουρέκι μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό για τον απογευματινό καφέ. Ψήστε φέτες στο τοστιέρα και αλείψτε με ταχίνι και μέλι. Τα κουλουράκια μπορούν επίσης να θρυμματιστούν και να πασπαλιστούν πάνω από γιαούρτι με μέλι για ένα γρήγορο, υγιεινό επιδόρπιο.

Η μαγεία της κουζίνας δεν βρίσκεται μόνο στα νέα υλικά, αλλά και στη φαντασία που αναπνέει μέσα από τα «παλιά». Αντί να πετάξετε τα πασχαλινά γλυκά, μετατρέψτε τα σε νέες απολαύσεις – το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

 

Διαβάστε επίσης

Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – Ειδικοί συμβουλεύουν, τι να φάτε και τι να αποφύγετε για να επανέλθει ο οργανισμός σας

Πανελλήνιες 2025: Η ψυχολογία των υποψηφίων, τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Πάτρα: Η 6η ΥΠΕ διαψεύδει τον δικηγόρο της Βιβής Λουκοπούλου για την 36ωρη εφημερία

Αποκαρδιωτική η αγοραστική κίνηση το Πάσχα σε Πάτρα και Αίγιο: «Επιτάφιος» για τους εμπόρους…

Ο «Συνήγορος του Πολίτη» καλεί τον Πελετίδη για το Facebook

Τραγωδία στον Άγιο Βασίλειο: Ποιος είναι ο 57χρονος που σκοτώθηκε στο τροχαίο